Luciafirande

Inledde morgonen med att titta på luciafirande i Gräsmyr och det var som vanligt välplanerat och jättemysigt! Sen blir man väl som mamma lite partisk, men alla barn var så fina och det var många barns föräldrar, syskon, farföräldrar och morföräldrar på plats, en eloge till musiklärarna och annan personal som såg till att allt fungerade! Julstämningen kommer i och med detta smygande och nu är det inte lång tid kvar till julafton! Ikväll ska vi baka pepparkakor och lussebullar hemma, precis som vi brukar.

Denna högtid omgärdas av traditioner och där är luciafirandet en viktig och fin tradition tycker jag. Det diskuteras också väldigt mycket kring dessa högtider, och om de inte måste förändras på något vis etc men det tycker inte jag. Luciafirandet är en del av vårt kulturarv och då det gäller diskussionen kring om inte pojkar också skulle kunna väljas till lucia så sa en fd kollega något väldigt klokt häromdagen. I dagens samhälle och i skolan så tar redan pojkarna så mycket mer plats än tjejerna, hen menade att de har rollen som lucia året om, alltså de står i centrum stor del av tiden. Just därför ska lucian vara en tjej.lucia2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.