Föräldrar på byn och röran i kommunen…

Jag var ikväll inbjuden till ett möte med ”föräldrar på byn”. Med på mötet var också fältarbetare från Umeå och en polis från ungdomsenheten i Umeå. Vi fick information kring hur de jobbar samt information om olika droger. Föräldrar på byn gör ett fantastiskt jobb då de är ute och nattvandrar på helgerna i Nordmaling, de kör även bil för att ta sig ut i byarna! Jag hoppas att ännu fler anmäler sig och är med och vandrar, det är många ungdomar ute i rörelse som behöver stöttning från vuxna!

Röran som jag syftar på i rubriken är så klart den röra som nu har beskrivits i tidningar i flera månader. Jag brukar tycka att vi politiker inte ska lägga oss i vad som händer i andra partier men jag känner att jag i alla fall vill skriva några rader kring detta. Det som händer inom socialdemokratin påverkar fler än bara dem i det partiet. Jag tycker att det är oerhört viktigt att politiskt arbete sker demokratiskt och att man kommer ihåg att det är väljarna som ger oss politiker mandaten för att jobba i kommunen. I och med det kan man inte, enligt mig, bestämma i förväg vilken politiker som ska ha vilket uppdrag. Där måste man gå på valresultatet och på hur väljarna har kryssat. Alla i partiet måste sedan få känna sig delaktiga i nomineringsarbetet och i valen till alla platser. Det behövs också en god ledare i ett parti, en ledare som håller ihop gruppen och ser till att alla är delaktiga och blir lyssnade på annars blir det problem som dessa.

Nu hoppas jag att det lugnar ner sig i kommunen så att vi kan fortsätta med det goda samarbete, mellan majoritet och opposition, som vi har startat upp denna mandatperiod.

 

5 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.