Kungabesök!

jag och Kungen

Det har nog inte undgått någon att Sveriges kung besökte länet tisdag-torsdag. Orsaken till besöket var vattenkonferensen Levande Laxälvar. Jag fick den stora äran att delta vid middagen, i Umeå, på tisdagen och jag fick till och med sitta bredvid Kungen. Detta var första gången jag träffade honom och jag ska villigt erkänna att jag var lite nervös, hur skulle jag hälsa på honom och skulle jag komma ihåg att tilltala honom på rätt sätt? Det gick så klart bra och jag tror att jag lyckades med att aldrig dua Kungen. Han är dessutom väldigt lättsam och humoristisk så samtalet flöt på.

På onsdagen, tidigt på morgonen, begav jag mig in till Umeå igen för att åka med bussarna som konferensgästerna skulle ta till Nordmaling och Lögdeälven. Jag fick berätta om Nordmalings kommun på båda bussarna och jag passade så klart på att göra reklam för vår fantastiska kommun och jag uppmanade alla att besöka kommunen fler gånger. Jag var med på besöket längs med Lögdeälven halva dagen och det var riktigt intressant att höra hur Länsstyrelsen och fiskevårdsområdena jobbar för att restaurera och bevara älven och dess fiske. För Nordmalings kommun är detta arbete väldigt värdefullt, speciellt i det arbete som vi bedriver kring att vara en attraktiv kommun, där är våra fina naturområden och friluftslivet väldigt viktigt.

Det var otroligt kul att se att det blev lite av en folkfest i kommunen då Kungen kom på besök, det var jättemycket folk vid alla stopp och även efter vägen stod och satt det folk som vinkade och på många ställen var flaggorna hissade, även media rapporterade kring besöket, bland annat VK. Då jag blev tillsagd av ansvariga att jag skulle stå och gå bredvid kungen under besöket så kan man se även mig på många av bilderna i media, det gör att det finns många bilder kvar som jag kan vissa för framtida barnbarn när jag ska berätta att jag har träffat Kungen :-). Bilden ovan är från VK. Helt klart annorlunda dagar i mitt uppdrag som kommunalråd, riktigt roligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.