Stolt över att vara Centerpartist!

Det har nog inte undgått många att Centerpartiet i landet hade sin riksstämma i Falun i helgen. Därifrån kom jag hem med ett ännu större nätverk, många viktiga samtal i bagaget samt en stor stolthet över de beslut som vi fattade. Västerbottens ombud var väldigt flitiga i talarstolen och fick igenom många olika saker.

Jag hade den stora äran att få sitta som ordförande i kommittén integration och migration. Jag hade ett bra stöd av min vice ordförande Håkan Ekstrand och min eminente sekreterare Caspian Rhebinder! Migration och integration är oerhört viktiga och aktuella frågor och vi hade jättebra diskussioner och det gör mig så oerhört stolt att vi står fast vid vår övertygelse att alla människor är lika mycket värda och att vi självklart hjälper människor på flykt, vi öppnar våra hjärtan och våra dörrar och säger välkomna! Vår migrations – och integrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson är alldeles fantastisk, hon är otroligt engagerad, påläst, klok och drivande! Centerpartiet har många konkreta förslag på hur vi ska förbättra mottagandet och integrationen, det är bland annat oerhört viktigt att valideringen fungerar och att vägen in i arbetslivet är snabb. Det är också oerhört viktigt att vi skapar fler lagliga vägar in i Europa och in i Sverige såsom humanitära visum, möjligheten att söka asyl via ambassader, att transportörsansvaret ses över och att vi utformar någon form av stipendier från organisationer eller medborgare.

Då det gäller skolfrågor hade jag varit med och skrivit flera motioner och yrkanden och är så glad över att stämman i mångt och mycket gick på vår linje då det gäller våra små skolors förutsättningar och utmaningar. Om du vill läsa mer om vår stämma kan du bland annat göra det här, här och här och jag delar några bilder från kommittéarbetet och från själva stämmoförhandlingen.

kommittetalarstolengodis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.