Angående flyktinguppgörelsen

Då har de flesta partier enats om en uppgörelse kring flyktingsituationen. En uppgörelse som innebär att man får ge och ta. Johanna Jönsson, Centerpartiets integration – och migrationspolitiske talesperson har kämpat hårt för de frågor som är viktiga för oss i Centerpartiet och hon lyckades bra, se bilden. Jag gillar absolut inte TUT (tillfälliga uppehållstillstånd), det las dock till en del undantag som barnfamiljer etc. Det är viktigt att vi får ett bra mottagande både i kommunerna och i Sverige som helhet. Humanismen, medmänskligheten och alla människors lika värde måste vars det som styr.

flyktinguppgörelsen

Titta gärna på den här filmen och läs mer här!

4 kommentarer

 1. Bergis

  Du menar inte det du skriver Madelaine. Du måste skriva som du gör för att få behålla jobbet och kanske för att få lön och betala av på bostadslånet.

  • Madelaine Jakobsson (inläggsförfattare)

   Självklart menar jag vad jag skriver! Min blogg är inte knuten till mitt jobb och jag skriver, precis som alla andra, det jag tycker är viktigt och intressant!

 2. Roland Larsson

  Kommentarer från Ledarsidorna:
  ”Inom Statsrådsberedningen och snart sagt samtliga departement råder för närvarande en historiskt pressad stämning. Rutinerade tjänstemän säger att de får gå tillbaka till den stora budgetsaneringen 1994-1995 under Ingvar Carlssons andra ministär för att komma i närheten av de ekonomiska ”utmaningar” som ligger framför oss. Och det avser bara det akuta skeendet, att skaffa finansiering för de asylsökande som nu kommer till Sverige och anvisas tillfälliga boenden i gymnastiksalar och industrilokaler är nästa steg. Vare sig steg två i processen, ett mer lämpat boende under asylprocessen, eller vidare i vägen mot full integration har ingen kunnat överblicka än. Än mindre effekterna på primärvården ute i landet”.

  Var är vi i Nordmaling i denna skrämmande process – vill vi förneka verkligheten – eller vill vi se den verkliga sanningen i vitögat?

  Mer: ”Dagens situation har en längre historia av förnekelse. Redan 2013 varnade dåvarande migrationsminister Billström för ”volymerna” som kunde komma, men blev av min partiledare (Reinfeldt) anklagad för att vara oanständig. Denna kunskap har fortsatt funnits i system som Migrationsverk, Polis, Kriminalvård, Socialtjänst och annat. Denna information, och framför allt de ökade rörelser vi kunde se i de stora flyktinglägren under sommaren, vet vi idag nådde regeringskansliet i god tid före statsministerns mer famösa tal på Medborgarplatsen i Stockholm.
  Ett tal som manade till ökad mottagning då vi inte kände några begränsningar”.

  ”Några kommer betala priset. Frågan är om det är rätt personer. Hur hårda nypor statsministern har får framtiden utvisa eller om det är poliser, fältassistenter och handläggare som ånyo får betala priset för att vissa ser politik som ett sällskapsspel mer än att ansvaret för att styra ett land över stormiga vatten in i en säker hamn”.
  Allt skrivet av en den socialdemokratiske och sällsynt klarsynte debattören Johan Westerholm.

  • Madelaine Jakobsson (inläggsförfattare)

   Jag tycker inte att processen är skrämmande, visst är situationen ansträngd på sina håll men Sverige håller inte på att gå sönder. För mig är det en självklarhet att hjälpa människor på flykt, människor som har varit med om fruktansvärda saker. Otroligt många ideella krafter ställer upp, både i Sverige och i vår kommun. Det gör mig stolt! Du har dina åsikter och jag har mina. Skriv gärna en egen blogg om du vill få fram ett budskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.