Medmänskligheten?

Sverige håller inte på att gå sönder, ja , vi befinner oss just nu i ett ansträngt läge, speciellt i vissa kommuner. Ansträngt på det sättet att många sliter hårt för att hitta bostäder till våra flyktingar samt ansträngt för att man vill ta emot dessa människor på bästa sätt. För människor, det är just vad de är. De är precis som du och jag, som din mormor eller din syster. Medmänskligheten måste vara det som får råda, inte rasismen. Jag fick två kommentarer på mitt förra inlägg och därför kände jag att jag måste skriva ytterligare ett inlägg i frågan.

För mig är det en självklarhet att vi ska hjälpa till och det kan man göra på så otroligt många sätt. Man kan stötta projekt med pengar, t.ex det projekt som Alireza Akhondi driver, humanitet.nu, han har, tillsammans med många andra, på plats hjälpt tusentals människor. Han har lämnat sin familj hemma för att hjälpa människor på flykt. Han är verkligen en hjälte och jag är så otroligt imponerad! Här hemma kan man skänka kläder, leksaker etc till organisationer som har hand om insamlingar till flyktingar. Eller anmäl dig gärna som frivillig till flyktingboendet i din kommun. Jag har själv arbetat i det boende som vi har öppnat i Nordmaling. Där möts man av trevliga, intresserade vuxna och härliga barn. De frivilliga krafterna är otroligt viktiga i mottagandet och integrationen och jag är så stolt över att bo i en kommun där så många ställer upp och hjälper till!

2 kommentarer

  1. Ingrid Holmgren

    Du har så rätt i det du skriver. Många av flyktingarna man möter är fantastiska människor och man får goda vänner bland dem. Just idag har jag fått telefon från Iran. Det var en av de första flyktingar som kom till Nordmaling på 80-talet. Han återvände 1990 och sedan dess har vi hållit kontakten med brev och telefon. Hans bästa vänner bor i Lögdeå och Nordmaling. Hoppas att många av de flyktingar, som kommer nu, också kan återvända hem en dag. Till dess skall vi hjälpas åt att göra det så bra vi kan för dem i Nordmaling och Sverige. Sverige har resurser för det. I morgon har jag två pass på flyktingförläggningen i Rundvik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.