Gott nytt år allihop!

Ännu ett år har passerat, ett år som för mig har varit ett av de mest intensiva i mitt liv. Ett år där jag har lärt mig mycket om mig själv och om andra. I Nordmalings kommun har det hänt mycket, jag känner att det finns en positiv känsla och vi är många som jobbar för att utveckla kommunen. Jag är stolt och glad över att få vara en del av den förändring som nu sker, ett av de stoltaste ögonblicken under året var då Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet i kommunerna släpptes, Nordmaling hade klättrat 104 platser uppåt! Helt fantastiskt! Jag vill tacka alla underbara företagare i Nordmaling som gör ett enormt jobb, både små och stora företag utvecklas, det är oerhört roligt att se de satsningar som nu sker på flera håll i kommunen, hos Masonite Beams, Olofsfors AB och DH Fashion för att nämna några! Jag vill tacka för alla intressanta företagsbesök jag har fått vara med om under året och jag hoppas få besöka minst lika många företag 2016. Jag vill också passa på att tacka Conny Nordendahl, kommunens näringslivsutvecklare samt Sirpa Kärki, Navet för ett fantastiskt arbete! Jag önskar Sirpa varmt lycka till nu när hon lämnar Navet för annat uppdrag och hälsar Paula Quinoñes, som ersätter Sirpa, varmt välkommen!

Jag vill också passa på att tacka alla de kommunmedborgare som hör av sig via telefon eller via mail, eller genom att helt enkelt komma förbi på kommunhuset eller genom att stoppa mig när vi ses. Tack för ert engagemang och era samtal. För mig är det väldigt värdefullt att ni hör av er och jag försöker hjälpa till på de sätt jag kan, även om det ibland bara handlar om att lotsa er vidare.

Jag vill också tacka kansliet med Helen Sundström Hetta i spetsen, ni gör ett toppenjobb och även tunga dagar blir roliga i ert sällskap! Jag vill passa på att tacka alla som är anställda i kommunen, ni gör ett fantastiskt jobb! Många av de kommunmedborgare som hör av sig öser beröm över personalen i kommunen, det gäller både de som sitter i kommunhuset och de som finns ute i verksamheterna! Jag har besökt många av våra verksamheter och kommer fortsätta med det under 2016, jag lär mig oerhört mycket på de besöken, tack för att ni tar emot mig. Jag vill också passa på att tacka all personal som då vi öppnade vårt evakueringsboende i Rundvik, ställde upp mangrant och löste de utmaningar som uppstod, där vill jag också tacka alla de frivilliga som har ställt upp, jag är så oerhört imponerad över engagemanget som finns överallt i kommunen, det gör mig stolt!

Jag har fått vara med om allt möjligt under året, för att nämna något så besökte Annie Lööf kommunen, jag fick träffa Kungen och jag fick inviga det nya lekområdet på Skogsdungen, jag har fått träffa så otroligt många intressanta personer och jag tror att varje möte med en människa berikar, oavsett hur mötet sker. Jag har lärt mig att fortsätta stå för det jag tror på, trots att det kan vara tufft ibland. Jag försöker också lära mig att komma ihåg att be om hjälp, det finns många som vill hjälpa till på olika sätt. Jag har också under året valt att tacka ja till alla möjliga uppdrag då jag har fått frågan, och trots att vissa av uppdragen har gjort att jag har känt mig oerhört nervös så har jag genomfört dem och jag har vuxit som person. Jag tackade till exempel ja till att sitta som ordförande i en av kommittéerna på Centerpartiets stämma i Falun, jag tackade ja till att ”vara inspiratör” på Centerpartiet i Västernorrlands utbildning för förtroendevalda och så vidare, i stort och smått försöker jag utmana mig själv, för att lära mig mer och för att växa. Jag har redan tackat ja till ytterligare ett spännande uppdrag under 2016.

Jag vill tacka alla som finns där för mig, både här på hemmaplan men också överallt i Sverige, det nätverk av Centerpartister som jag har i landet är ovärderligt, ingen nämnd och ingen glömd. Tack till alla som tror på och och stöttar mig, en extra varm kram till Johan Kling, som trodde på mig innan jag själv ens gjorde det! Tack också till alla ledande Centerpartister med Annie Lööf i spetsen som gör att vi alla känner oss stolta, ni gör ett otroligt jobb!

Till sist ett stort tack och stora varma kramar till min underbara familj och mina nära vänner, utan er skulle det inte gå. Tack för att ni ser att jag fortfarande är samma Madde, oavsett uppdrag, det är det inte alla som gör.

Jag önskar alla ett fantastiskt 2016 oavsett vad era mål är, för egen del hoppas jag på ett lika intressant och intensivt år som det vi nu avslutar. Jag hoppas på lika gott politiskt samarbete i kommunen och i regionen som under 2015, vi måste jobba tillsammans för att utveckla både kommunen och länet. Trots att vi har olika åsikter i kommunen så försöker vi kompromissa för att komma framåt, tack till oppositionen för det! Att kasta skit och försöka baktala har det varit mycket mindre av under 2015 än tidigare och jag hoppas att vi alla kan fortsätta på det viset även under 2016! Tillsammans kan vi förändra och utveckla kommunen!

presskonferensjag och Kungenimagekommittedisalundgrens

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.