Ytterligare en positiv nyhet i kommunen!

Villapriserna i kommunen har ökat mest i hela landet mellan 2012 och 2015. Mellan dessa år har priserna ökat med 56% i Nordmalings kommun. I länet ökade villapriserna med 32% och i landet med 21%. Det går att läsa mer om utvecklingen av priser här.

Varför är då detta positivt för kommunen? För det första visar det på att efterfrågan är hög och för det andra innebär höjda priser för villor att det blir lättare att kunna bygga nya villor. För så länge produktionskostnaden är mycket högre än marknadsvärdet så är det svårt att få låna för att bygga nytt. I Nordmalings kommun är det, precis som i de flesta kommuner, bostadsbrist och vi måste få igång bostadsbyggandet. Det är hårt tryck på bostadsmarknaden och det finns många som söker bostad i kommunen. Nordmalings Hus planerar nu för att bygga ett hus med 25-30 lägenheter och arbetet med att få till byggnationer även på Notholmen pågår. Att det tillskapas lägenheter kan också innebära att det blir fler villor till salu då det finns de som vill flytta från sina villor till lägenheter. Vi får då igång en välfungerande flyttkedja. Även tillskapande av trygghetsboende diskuteras för att få till ett mellanboende mellan eget boende och särskilt boende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.