Två hedersuppdrag

Idag har vi krönt Nordmalings kommuns lucia 2016 i kyrkan, det var Emelie Jakobsson som blev årets lucia! Stort och varmt grattis! Du är en riktig förebild! Jag fick den stora äran att överräcka en blombukett och ett halsband till lucian, en glasdroppe, tillverkad av Linda Baudin. Med smycket följer även texten: ”Det jag skänker (här la jag till ”och gör”) blir ändå bara en droppe i havet men havet består av många, många droppar. Om vi alla hjälps åt att dela med oss bildar vi tillsammans ett hav. Detta smycke hjälper dig att komma ihåg att du är del av något större, en del av havet och en viktig del för mänskligheten.” Det var också de orden jag byggde mitt tal på, det är mörkt nu och det försöker vi skingra genom att tända ljus, tyvärr är det inte bara årstiden som gör att det är mörkt utan det är krig i världen och många människor är på flykt. Det känns fruktansvärt att Sverige nu har stängt sina gränser och inte släpper in dessa människor, dessutom planerar man för att skicka tillbaka människor som redan har kommit hit, tillbaka till länder där folk blir dödade, tillsammans kan vi ändra detta och stå för medmänskligheten. Det jag är mest stolt över i Nordmalings kommun är det stora engagemang som finns, människor ställer upp för varandra i hela vår kommun och inte minst i det pågående integrationsarbetet. Nordmalings kommun ska vara ett öppet, välkomnande och medmänskligt samhälle och arbetar vi tillsammans gör vi skillnad! Efter kröningen delade lucian ut ljus med den tänkvärda texten: Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Även tändstickor till förmån för ”Låt fler fylla fem” delades ut.

Dagens andra hedersuppdrag innebar att jag fick agera vigselförrättare och viga två människor, det är verkligen ett ärofyllt uppdrag. Oavsett när och hur vigseln går av stapeln känns det otroligt hedrande att få vara en del av den.

lucia20161lucia2016kördroppe1ljusvigselbevis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.