Det är allvar nu, nu räcker det!

Jag har precis kommit efter några intensiva dagar i Almedalen på Gotland. Dagar fyllda av intressanta samtal, seminarier och möten. Dagar fyllda av sol, regn och mörka, mörka moln, och då fanns inte de mörka molnen bara på himlen. Igår var det Centerpartiets dag och på kvällen skulle Annie Lööf hålla sitt tal. Jag var tidigt på plats i Almedalen för att få en bra plats och i väntan på Annie såg vi hur hundar sökte genom scenen och området däromkring efter sprängmedel, hur poliser och Säpovakter spred ut sig i parken, allt på grund av den hotbild som finns. Till slut kom då äntligen Annie upp på scenen. Efter några inledande ord om hur människor i Sverige utsätts för hat och hot så avbröts Annie av nazister, NMR, som hade samlats i parken, de hade med sig en banderoll med texten ”Landsförrädare” på. Annie svarade starkt emot och fick hela publiken med sig mot dessa fruktansvärda nazister. Många reagerade, organisationen KRIS, Kriminellas revansch i samhället, en organisation för personer som har varit kriminella men lämnat den världen, omringade nazisterna för att hindra dem, för att de tyckte att nu räcker det. Flera personer som jag känner gick också emot dessa personer som var där för att störa talet, tack för ert mod! Jag fick en klump i magen av att se allt detta hända samtidigt som känslan då vi gemensamt stod emot dem gjorde mig lycklig och hoppfull, det finns en väg framåt.

Den normalisering som vi ser nu när nazister tillåts gå omkring och uttrycka sitt hat offentligt är fruktansvärd! Även den normalisering som SD står för är farlig, de uttrycker inte sina rasistiska åsikter lika tydligt men de åsikterna finns i bakgrunden. Det fanns flera som inte vågade vara i Almedalen i år, just på grund av dessa rasister och nazister, det är alltså Sverige 2018 vi pratar om, vi kan inte stå bredvid och se på och låta detta hända. När jag på kvällen igår skulle cykla tillbaka till mitt boende så kände jag mig för första gången, i Almedalen, orolig, orolig för att bli angripen på grund av de partisymboler jag bar. Cykelturen hem gick bra men känslan var obehaglig, ingen ska behöva känna sig otrygg. Idag pratade jag med en vän om det här och hon sa något som känns väldigt allvarligt, hon menade att ja, känslan är oerhört obehaglig men att jag ändå ka ta av mig mina symboler, hon som kommer från ett annat land, kan inte ”ta det av sig”. Det jag menar är ju så klart inte att det ska behövas, men många människor i Sverige har den här obehagskänslan och rädslan med sig hela tiden eftersom de tillhör någon av de grupper som dessa hemska rasister och nazister vill få ut från vårt land, grupper som dessa hotfulla och hatande människor inte anser är lika mycket värda.Hon gav mig en tankeställare och även om jag kommer fortsätta känna obehag och rädsla ibland så kommer jag fortsätta kämpa mot detta som nu sker i Sverige, jag vill istället ha ett varmt, medmänskligt och öppet Sverige, ett Sverige att vara stolt över! Mot hatet måste vi stå tillsammans, vi måste välja väg och för mig är det enkelt, jag väljer vägen FRAMÅT!

almedalen2018  Här kan ni se Annies tal.

4 kommentarer

 1. Roland Larsson

  Hej! Tycker det är förfärligt att du på något sätt kopplar ihop NMR och SD. NMR har vad jag (och SÄPO) vet ca 100 personer i hela landet. Möjliga muslimska terrorister kan räknas i tusentals, och utgör kanske den största risken i vårt land. Jag tror, och är ganska säker på, att många människor i landet, och också i vår kommun vet att Centerpartiet står för obegränsad invandring, utan begränsningar, dvs. från MENA-länder, med svårt belastande ekonomisk och religiös belastning. Jag har väldigt svårt att försöka förstå hur en sådan politik på något som helst sätt (utom akut humanitär) skulle kunna förbättra Nordmalings kommun. Jag ser Annie Lööfs utspel som ett vågspel i svensk politik, en dumhet som jag tror hon får betala dyrt för. Vi bor i en liten kommun i Norrland, vi har begränsad ekonomi, vi behöver inte och vill inte ha fler religiösa invandrare. Vi vill inte ha tiggare sittande vid våra affärer. Vi vill ha vårt liv som vi haft det förut. Vi vill inte ha EU och dess byråkrater rafsande på våra dörrar. De är väl inte så svårt att fatta – vi vill inte ha det som ni vill! Det är därför många av oss kommer att rösta på SD.

  • Madelaine Jakobsson (inläggsförfattare)

   Vi har alla rätt att tycka olika och du får rösta som du vill. Annie Lööf, Centerpartiet och jag står inte alls för obegränsad invandring utan en reglerad invandring där alla länder måste hjälpas åt då stora flyktingströmmar kommer. Utan invandring kommer vi aldrig klara av kompetensförsörjningen i Sverige, i Nordmaling föds det tyvärr fortfarande färre än det dör, ekvationen går helt enkelt inte ihop. Färre och färre ska försörja fler. Även om teknisk utveckling gör att en del arbeten försvinner så räcker människorna i arbetsför ålder inte till.Terrorism, oavsett om den kommer från vänster eller höger eller från IS eller liknande så ska den bekämpas. Att se dessa personer från NMR ge sig på personer med prideflaggor, personer med funktionshinder och människor med utländskt påbrå är fruktansvärt. SD har också en nazistisk bakgrund och jag och många med mig anser att SD är ett rasistiskt parti. Jag vill inte heller ha det som du vill ha det och min demokratiska rättighet gör att jag får rösta som jag vill.

   • Roland Larsson

    Hej igen, även om det tagit en tid. Det är så svårt att svälja att du tagit till dig det gamla mantrat om SD:s rasistiska bakgrund. Du borde kanske titta lite på gamla Centerpartiets ideologier innan du anklagar andra. (Där finns det mycket – tro mig). Tycker det kan vara slut på den typen av argument nu och börja se på vad verkliga människor i Sverige ser.
    Just nu. Det är väl det som gäller. Vanligt folk, som jag tex, vill inte ha mer invandring, många av oss vill skicka tillbaks invandrare, vi ser många av dom brottslingar, många unga afganer är uslingar (kanske inte alla ändå) som kallats ensamkommande barn, men har ljugit on sin ålder.Dessa bör givetvis skickas tillbaks r och bör givetvis inte få bli Svenska medborgare. Svenska Migrationsverket är en styggelse för nationen, en myndighet som borde stängas så fort vi får en ny statlig styrning av detta land. Vårt land har, som jag ser det , ingen reel styrning just nu. Jag hoppas bara på att Sverigedemokrater och kanske andra Sverigevänliga partier/grupperingar kan överta styrningen av detta ett land som just nu förefaller bara i fritt fall.

    • Madelaine Jakobsson (inläggsförfattare)

     Som sagt, du har rätt att tycka som du vill, jag är dock också en vanlig människa och känner många som tycker som mig. Jag har också rätt att tycka som jag vill och om du vill föra fram dina åsikter får du väl skaffa dig en egen blogg. Centerpartiet kommer inte från en nazistiskt rörelse och ska vi prata kriminalitet så anser jag självklart att alla som begår brott ska straffas. Majoriteten av alla invandrare är så klart inte kriminella.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.