Nu gäller devisen ” gör om, gör rätt” för Trafikverket!

Häromveckan hade jag och vår kommunchef ett möte med både Norrtåg och Tågkompaniet för att få klarlagt hur de ska se till att tågtrafiken fungerar efter förra vinterns kaotiska situation. De presenterade en lång lista på åtgärder och efter att vi hade ställt våra frågor så återstod en farhåga för mig gällande det som de ansvarar för och det är avisningen, där vet de ännu inte hur de ska kunna se till att öka kapaciteten då många fordon blir fulla med is samtidigt. Det stora orosmolnet efter vårt samtal var dock Trafikverket och det ansvar de har för tågtrafiken. De skulle släppa en rapport efter vårt möte och det är nu gjort. Där ser jag ingen lösning på problemen, de måste se till att hålla vilt och snö från spåren men det verkar inte som att de kommer kunna fixa det i år heller, se denna artikel i VK. Jag blir så oerhört arg och förtvivlad, det är livsviktigt för Nordmalings kommun och våra kommuninvånare att tågtrafiken fungerar! Det är så otroligt frustrerande att inte kunna göra något åt detta stora problem! Vi kommer självklart att kontakta Trafikverket för att trycka på och försöka få dem att förstå vikten av att detta fungerar. Risken är att detta skadar Nordmalings kommun inte bara kommande vinter men också i många år framöver! Gör om, gör rätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.