Två fina julklappar till Nordmalings kommun! Stort tack till Region Västerbotten och MSB!

Många har nog läst om turerna kring den omlastningsterminal kommunen håller på och bygger i Rundvik. En terminal som har diskuterats och planerats sedan 2008 och som vi ansökte om att få bidrag till från Tillväxtverket och Region Västerbotten. Tillväxtverket beviljade oss 23 miljoner och Region Västerboten drygt 5 miljoner i länstransportplanen. Allt har sedan starten flutit på bra tills Trafikverket under senhösten aviserade en rejäl höjning av kostnaden på sin del av projektet, en ökning på 10 miljoner. Det blev så klart jättetufft och efter idogt arbete av kommunens tjänstepersoner valde Trafikverket att stå för 5 av de 10 miljonerna och sedan skickade vi in en ansökan till Region Västerbotten om de kvarvarande 5 miljonerna och i torsdags fick vi besked om att de godkänner den ansökan. Det känns fantastiskt, vilken julklapp, stort tack för det!

Den värme och den torka som vi hade i somras kan ju inte ha undgått någon, Den torkan ledde till många bränder runt om i landet, även i Nordmalings kommun. Den största branden i kommunen var den i Tallberg och den blev rätt omfattande.Tack vare enorma insatser både från kommunens kompetenta räddningstjänst och från privatpersoner blev det ändå inte värre än det blev. Dessa bränder kostade så klart också mycket pengar och alla kommuner kunde efter denna sommar eftersöka dessa medel från MSB, myndigheten för skydd och beredskap, och det vi gjorde vi. I årets ekonomiska prognos var det räknat på att vi skulle få tillbaka 500 000. I fredags fick vi beslutet och kommunen får tillbaka hela 1,4 miljoner, fantastiskt bra, stort tack MSB!

Jag vill med detta inlägg passa på att önska er allihop en riktigt god jul, det har varit ett intensivt år, framför allt sommaren och hösten med valet och allting så jag ser verkligen fram emot några dagars ledigt ihop med min fina familj. Vi får ju också en vit jul så jag ska försöka åka lite skidor eftersom jag ska köra Tjejvasan i februari, annars så ska jag bara njuta av att vara hemma. Julen är en favorittid för mig, det är så mysigt och vi kommer som vanligt fira julafton hemma hos oss med delar av släkten, ser verkligen fram emot det. Jag hoppas att ni alla får en lugn och vilsam jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.