Årets västerbottning 2018, stort grattis Cissi!

Min fina vän, Cecilia Brönemyr är årets Västerbottning 2018! Så välförtjänt, jag är så glad för din skull vännen! Njut nu och känn stolthet, vilken imponerande skara människor du sällar dig till.

Första gången jag träffade Cissi var vi runt 9 år gamla och efter det fortsatte vi träffas varje sommar när vi var i stugan. Hon är en stor orsak till att jag bor där jag bor och under högstadietiden gick vi i samma klass och var oskiljaktiga, vi delade allt och gick igenom mycket tillsammans. Under gymnasietiden gled vi ifrån varandra och under de följande åren tänkte jag mycket på min vän. När jag 2005 på sommaren fick höra att hon var hemma hos sina föräldrar i Gräsmyr bestämde jag mig för att åka dit, eftersom det hade gått några år var vi nästan lite blyga för varandra men vi återupptog kontakten och har haft mycket roligt sedan dess. Jag hade till exempel den stora äran att, tillsammans med hennes äldste bror, få vara värdinna på hennes och Thomas bröllop, en fantastisk dag! Vi träffas inte så ofta, oftare på somrarna dock, men när vi träffas så är vi väldigt nära varandra. Jag kan prata med henne om precis allt och jag finns alltid här för henne om hon behöver mig och jag vet att det är ömsesidigt.

Cissi är en väldigt varm, klok och empatisk person med stort rättvisepatos. Även om hon kanske inte alltid tror det själv så är hon en ledare, en person som får andra med sig. Hon ser alla runt omkring sig och är otroligt duktig på att peppa andra. Så förutom att hon så klart är duktig på sport så är just den egenskapen att hon ser och lyfter andra en stor orsak till att hon verkligen passar som både lagkamrat och idrottsledare. Jag skulle aldrig tveka att lämna mina barn i hennes händer. Hon är också en fantastisk mamma, till båda sina barn, även där är hon otroligt peppande och har stort tålamod. Är också så imponerad över att hon alltid har varit så öppen med att hon är en NPF-mamma, det är så viktigt att vi pratar om det och lär oss mer och det är nåt Cissi verkligen är mån om att göra, hon och hennes man kämpar hårt för att deras son ska få rätt stöd i skolan, och de lägger ner mycket tid på att stötta honom genom både skola och vardag, det är inte alltid lätt och jag tror att det kan betyda mycket för andra att de delar med sig,

Varför är hon då utsedd till årets västerbottning? Ja, förutom att hon är en fantastisk människa så är det just de egenskaper som jag har beskrivit som ger henne titeln, hon vill inte framhäva sig själv så då får vi andra göra det. Hon jobbar som boendehandledare på ett boende för personer med olika funktionsvariationer, på Uttervägen jobbar hon. För några år sedan kläckte hon idén om att de tillsammans skulle springa Toughest! Det var nog inte många som trodde att de skulle klara det men Cissi är envis och de kämpade på. Just hennes peppande ledarskap har betytt mycket i detta. I och med att de fixade detta så fick de mer och mer publicitet, Uttervägens hjältar. De är verkligen ett härligt gäng, jag har haft den stora äran att träffa dem flera gånger. På kort tid ordnade Cissi, med hjälp av andra så klart, också ett Hjältelopp, ett hinderlopp som alla skulle kunna klara av, trots kort varsel var det många som deltog förra året, jag fick hjälpa till på ett hörn och det var fantastiskt att se glädjen hos alla som genomförde loppet. I år var loppet mycket större och det kom deltagare både från Stockholm och Göteborg, en riktig folkfest var det och självklart hjälpte jag till även i år. Efter allt detta föreläser Cissi nu för stora grupper människor, hon som inte ville stå framför klassen i skolan föreläser, det är stort! Hon och de andra inspirerar boenden runt om i hela landet och hon har självklart varit i Nordmaling också, hon och hjältarna är riktiga inspirationskällor. Hon visar verkligen att om vi bara tror på att folk ska klara saker så gör de just det, med stöd och uppmuntran klarar alla det mesta! Tillsammans förändrar de också hur många normalstörda (Cissis ord på oss utan funktionsvariation) ser på personer med olika funktionsvariationer, och det är fantastiskt! Jag är så otroligt glad över att just du är utsedd till årets Västerbottning, kan inte tänka mig någon som är mer värd det än du.En riktig revansch också på de som under åren inte har trott på dig eller gjort dig illa.  Jag är så stolt över dig vännen, se till att fira! Du är en inspiration både för mig och andra och jag ser fram emot vår gemensamma utmaning i februari! Jag älskar dig! Här kan ni läsa mer om Cissi!träningcissicissi1cissi2cissi3cissi4

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.