Ny energi och konsten att ladda batterierna

Sedan jag startade den här bloggen har jag nog aldrig haft så långt uppehåll mellan två inlägg som nu. Det senaste jag skrev handlade om valet till Europaparlamentet, det gick bra för Centerpartiet och det känns toppenbra, nu har jag två kompetenta vänner i Bryssel, både Fredrick Federley och Abir Alsahlani. Valrörelsen var en intensiv period där jag var upptagen de flesta kvällar och helger samtidigt som vi i kommunen på dagtid och en del kvällstid jobbade med ekonomin. Vi befinner oss i en riktigt tuff ekonomisk situation främst beroende på att skatteintäkterna minskar, demografin i många små kommuner ställer till det. Vår personal och våra tjänstepersoner jobbade extremt hårt för att få fram förslag på besparingsåtgärder och nedskärningar. I politiken var vi rätt överens om de beslut som fattades och det känns bra även om det känns tufft, allra tuffast är det så klart för alla i våra verksamheter som kommer känna av dessa åtgärder. Nu gäller att fortsätta jobba framåt, följa upp hur det går med alla beslut samt se vad vi ytterligare kan göra. Nu aviserar regeringen att utjämningssystemet ska införas vid årsskiftet, det vore toppen för Nordmalings kommun, vi får hålla tummarna för det. Det har varit en del reaktioner både under processen och efteråt och jag tycker att det är bra att diskussionen pågår och jag svarar gärna på frågor kring detta, en önskan dock är en saklig debatt utan personangrepp, oavsett var debatten är.

Nu är vi igång igen efter sommaruppehåll, ett uppehåll som i år var mer än välbehövligt, jag fick lite tid för att samla batterierna tillsammans med familjen, vi var mest på hemmaplan, badade och njöt av att vara lediga. Med tanke på hur våren såg ut så var det fantastiskt, familjen ser inte alltid så mycket av mig hemma och då behöver vi den tid sommaren ger. Just den tiden ger mig mycket energi och jag ser verkligen fram emot hösten och vintern nu med laddade batterier. Rätt mysigt att kunna tända ljus på kvällarna nu när det börjar bli lite mörkare. Ett annat sätt för mig att se till att batterierna är laddade är att träna regelbundet och även det är jag återigen igång med efter ett uppehåll, brukar träna innan jobbet, jobbar på att få till rutinen kring det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.