Maggie Jakobsson, Bjurholm

Tyckatillare…..

finns det gott om och det tyck jag är bra. Sen finns det ju både de som törs stå för det dom tyck och de som inte har kurage att stå för de dom tyck. Sån är ju människan, ganska lika vargflockar, i grupp törs man och ensam  spring man. Om det har vart oklart vad jag är så är det inte politiker, och jag ska ringa VK i dag och få bort den titeln. Det var en kort period av mitt liv jag var det och jag insåg ganska snabbt att det är inte för mig, det politiska spelet.

Jag har oxå läst era insändare, ni fega stackare som inte törs stå för era åsikter, och tänkte bemöta dom här.

Den här kommunen har ännu inte kommit så långt i arbetet med heltider och delade turer, efter x antal motioner och skrivelser, som då tyvärr oftast hamnar i nån skrivbordslåda,  och det är svårt att arbeta med det när man möts av att verksamheterna kräver deltider för att det ska fungera. Finns det  vilja och  ambition att utveckla detta? Det är frågan.  Vi har grupper på grupper som ska utreda, jag sitter oxå i en sån, men det känns meningslöst, för verksamheterna bedrivs med deltider och delade turer. Varför ska jag då som facklig företrädare uppmana våra unga  att stanna i en kommun, där det knappt går att försörja sig på lönen, då de inte får jobba heltid? Jag har roat mig med att titta på siffror från året som gått och vi har använt visstidare(timanställda) för drygt 3,5 miljoner kr på 11 månader…..finns det då inte utrymme för en bemanningsenhet/ pool för de som är flexibla och vill jobba mer? Och lönemässigt så ligger vi några tusen under kransen….Varför? Ja det kanske finns en lönepolitisk inriktning på detta. Vad vet jag! Sen tillkommer en hög arbetsbelastning, dålig arbetsmiljö, en dålig ledning ibland och en otydlighet i organisationen som gör det rätt tungt att arbeta. Och nu när vi då ska jobba fram till vad det nu blir 67 eller 70…..hur ska vi orka? Du/ ni har kanske svar på det!! Men för övrigt så är det det mest fantastiska jobba jag kan ha…har nu jobbat i över 40 år med detta och det är lika roligt och givande varje dag jag år gå till jobbet. Men det är liksom framsidan….allt det övriga är baksidan.

En kommentar

  1. kjell

    Hej,,du är en facklig företrädare som jobbar stenhårt för dina medlemmar,, undrar om dina medlemmar har förstått det,,,dom kanse tror att du likt don q slåss mot väderkvarnar,önskar dig god fortsättning med kampen för drägliga förhållanden..kjell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.