Maggie Jakobsson, Bjurholm

Bjurholms ekonomi!

 

Döm om min förvåning då det vid årsbokslutet visade sig att det går inte minus, utan vi har ett årsbokslut som redovisar 5,? Miljoner i överskott. Bra är väl det om jag ska tänka som företagare, vilket jag inte är. Uselt kan jag tycka eftersom vi har fått hårda sparkrav och har fått förändra Humlan och ska hålla en avdelning stängd på Bjuregården för att spara pengar. Ganska onödigt så här i efterhand kan jag tycka. Har ingen aning om vart pengarna kommer från heller, AFA gav väl nån miljon, vi på HT har sparat nån miljon, PO tillägget genererade visst lite pengar osv….men resten? Hur kan det ha räknats så kapitalt fel för vi har ju inte blivit hundra nya innevånare heller. Så då kanske vi kan få göra något åt att vi ligger så lågt i lön, vi som jobbar inom Kommunals avtalsområde, för nåt nytt avtal verkar inte vara inom räckhåll. Så nu blir det för politiken att fundera på….vad ska pengarna användas till, nya tjänstepersonstjänster eller ökad bemanning inom äldreomsorgen eller kanske grunden till ett nytt hyreshus eller kanske en peng lagt på badhuset så det blir lite uppdaterat. Jag tror att hålen är stora och det finns säkert prioriterade saker att lägga dom på….men nog känns det surt att förändra Humlan och stänga en avdelning….vi hade pengarna under kudden nånstans. Med detta sagt ingen kritik mot våra eminenta ekonomer….för dom gör ett bra jobb, jag blir bara lika lessen varje gång vi ska dra ner och spara och det sen inte har behövts.

2 kommentarer

 1. Johan

  Bra med personer som engagerar sig. nu är det väl inte så många som tyvärr.
  Tror nog Bjurholms kommun försöker att göra sitt bästa för att hålla ekonomin flytande. tyvärr går det inte att spendera varje skattekrona , det måste finnas lite för det oförutsedda som kan dyka upp, några miljoner i dag räcker inte långt, en anställd kostar med socialavgifter och allt mycket pengar,
  Att vara Sveriges minsta kommun med låga skatteinkomster gör det förhållandevis bra ändå.
  Räddningen är att fler som har jobb flyttar in i kommunen, det blir större efterfrågan och utbudet kan öka och i sin tur generera jobb.
  Alla tomma hus som bara står där varför säljs de inte? Bjurholm behöver fler invånare med jobb och ha någonstans att bo.
  Mvh Johan

  • Maggie Jakobsson (inläggsförfattare)

   Har inte sagt att kommunen inte försöker….tycker bara att det är synd att vi ska missa medarbetare som bor i kommunen men väljer att pendla ut för att lönen och arbetsmiljön är bättre på annat håll. Och på våra gamla som är de som sitter emellan då det försämras. Jag tycker att jag har ett fantastiskt jobb och har nu jobbat i 40 år drygt och upplever att det blir bara sämre och sämre för de gamla och för oss som jobbar inom äldreomsorgen. Vi har en borgerlig kommun och du ser väl oxå vad som står i fråga om våra löner…sänk dom eller hur det nu va och förallandel höjj gärna de som redan tjänar mest sådär runt 100 000 i månaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.