Maggie Jakobsson, Bjurholm

Avslut!

Så kom dagen då jag avslutade mitt uppdrag som politiker inom kyrkan. Länge har olusten gnagt i mig över hanterande av ask och minneslund. Har gånger flera påpekat att Bjurholms församlingsmedlemmar borde få komma till tals, men så har mig veterligt inte skett. det har inte vart nåt möte med olika förslag som har tagits fdram utan nu är det Vännäspolitikerna som har tyckt och bestämt. Kanske blir det så när politiker från Bjurholm stängs ute från arbetsutskottet och Vännäs som storebror får styra fullt ut. Denna känsla av vanmakt ska jag inte bära på längre utan idag har jag lämnat in dator och avskedsbrev till pastoratet. Och det känns så tråkigt för mitt mål med denna deltagande har vart att väna Bjurholms församlings bästa, men att alltid bli överkörd, det är inte roligt. Så nu blir det lugnt på mötena. Jag tror till och med att jag ska gå ur svenska kyrkan, för att spara lite pengar inför pension!

Annars så har dagen oxå bestått av arbetsmiljöarbete. Det är lite knepigt att vara HSO i en sån verksamhet som Hemtjänsten, för vi går ju verkligen in i andras hem och utför vårt arbete. Men vi har rätt att ha en bra arbetsmiljö för den delen. Det svåraste det är att få folk att förstå det. Det hotas till höger och vänster med tidningar och radio, men skulle arbetsmiljöverket komma på besök, så finns det ju riktlinjer för det mesta att förhålla sig till. Tex vem har minst 80 cm:s utrymme på båda sidor av toaletten. Det är ett av arbetsmiljöverkets mått, då den som ska ha hjälp är i behov av hjälp på toan. Jag kan då säga att hos mig är det inte det utrymmet så jag får väl passa mig från att få en stroke eller bli sjuk på annat sätt: Men det lär väl framtiden utvisa. Nu ska jag, efter en dryg vecka, vara ledig över helgen och ta nya tag på måndag! Ha en fantastisk helg i det sköna höstvädret alla!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.