Maggie Jakobsson, Bjurholm

Ja nu ni….

börjar det hända saker i Bjurholms kommun. Politikerskaran växer, kostar mer pengar samtidigt som det på golvet föreslås bli minskad grundbemanning och färre som jobbar för att täcka det ökade behovet från våra äldre och hjälpbehövande. Ekvationen går inte ihop för mig alls, för som facklig företrädare ser jag hur mina kamrater sliter illa, blir sjukskrivna av stressen och de ökade kraven. Och en följd av det är dåligt bemötande och lite tid för var och en av dom vi tar hand om. Men vem bryr sig om det av våra folkvalda politiker? Huvudsaken är väl att dom får som dom vill och utökar kostnaden för politiken, alliansen politiker, och skiter i den andra sidan! För att locka folk att välja så gör en del fula saker och mitt politikerförakt blir inte mindre! Snart får jag väl också höra att Kommunals expedition i Bjurholm, samt Polisens lokal, ska utrymmas så alla dessa politiker har nånstans att hålla till. För dom måste ju få ett kontor dom också! Absolut, vad vore en politiker utan kontor! Kanske vore bättre att dom va ute i verksamheterna och ser vilka konsekvenser deras beslut får!!!

Men jag hörde allt var kommunalrådet sa i radion! Nu börjar vi införa heltid efter nyår……är det så? Nej inte riktigt. Vi påbörjar ett projekt inom ÄPF där folk får önska sin sysselsättningsgrad och det är absolut inte samma sak. För grunden är fortfarande inte heltid! Och arbetsmiljöarbetet rasar ihop, för vi har chefer som inte ens hinner arbeta med det och heller kanske inte är intresserade, vad vet jag! och hemtjänsten växer så det knakar, uppdragen rinner in och vad får vi då? Mer att göra för samma pengar och jag har kamrater som faktiskt blir sjukskrivna av stressen och av att arbetsgivaren, Bjurholms Kommun, väljer att inte använda sig av arbetsmiljöarbete i system, dvs SAM. Men vad gör väl det? Som den attraktiva arbetsgivare som denna kommun är så finns det säkert en uppsjö andra som kan göra vårt jobb om vi skulle bli sjukskrivna! Det skulle vara fantastiskt trevligt att ha med sig hela socialnämnden någon vecka var under några månader, för då kan ni få känna på hur det är uti verkligheten för oss varje dag, 24-7, alla dagar oavsett om det är helgdag eller vardag! Välkommen säger jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.