Maggie Jakobsson, Bjurholm

Gomorron!

Gomorron-Läggdags!

Som huvudskyddsombud och arbetande i den kommunala hemtjänsten i Bjurholm, ser jag hur våra arbetsvillkor ständigt försämras.

I dagsläget ligger ett tungt ansvar på undersköterskor/sjukvårdsbiträdens axlar – vi är sista utposten som ska lösa hela pusslet, fastän flera bitar saknas. Vi orkar inte mera! Vi arbetar redan högeffektivt och lösningsfokuserat. Vi jagas av körtider, kommunen är stor geografiskt, medicin tider, kunder och anhöriga!

Det är ju dig och dina anhöriga och vänner vi finns till för. De människor som förtjänar en värdig ålderdom. Vi ska ta emot det mesta varje dag, både ris från kunder, anhöriga och andra professioner. Vi ska vara alla professioner som finns , vi ska utföra träningsprogram ibland, vi ska köra ut mat, mediciner div hjälpmedel mm. Vi ska sträcka oss ytterligare, bara lite,lite till, men då kommer vi att gå sönder, gå in i väggen och bildligt talat dö, för det är det som händer, då folk går ini väggen!

Men visst, vi tillhör klassen arbetande i en organisation som ständigt väljer att försämra våra villkor, vår arbetsmiljö och vårt arbetsliv. Och ni undrar varför det är så svårt att rekrytera till vård och omsorg!

Politiker och tjänstepersoner – välkommen ut i verksamhetens verklighet. Kom och ta del av vår arbetsmiljö och arbetsbelastning. Kom ut och låt anhöriga gnälla/skälla på er, då ni i hastigheten glömt att tömma kissflaskan. Kom och se den äldre generationen i ögonen och prata kommunbudget!

Det är inte vackert att bevittna sveket och underfinansieringen av äldreomsorgen, så därför utmanar jag er! Byt plats med oss en vecka och fundera sedan på vad ni kan göra!!!!

Och jag vill bara poängtera at vi har det mest fantastiska jobb man kan ha som får möta de äldre i deras eget hem och hjälpa dom med det som behövs för att dom ska kunna bo hemma längre och inte vara en belastning, som dom så ofta är rädda att dom blir!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.