Maggie Jakobsson, Bjurholm

Socialnämndens beslut 2020 03 23

Beslut tagna av en alliansstyrd socialnämnd om effektiviseringar, dvs besparingar inom äldreomsorgen i Bjurholms kommun inför året 2021.

* Flexibel helgtjänstgöring inom särskilt/ ordinärt boende, dvs tätare helgtjänstgöring
* Älvgården, utom Solrosen, och Bjuregården,  får en sänkning i personaltäthet till 0,55.
* Sjuksköterska kväll och natt via Citylans, dvs ingen ssk fysiskt på plats mellan 17 – 07 i Bjurholm.

* Digitalisering: kameror och larm

 

Konsekvenser av dessa smarta och pengastyrda beslut som alliansen tagit, vad kommer det att innebära för personal och för din mamma/ pappa?

Jo, mindre personal på plats på avdelningar. Personal som tvingas att jobba fler helger, för det är för mycke folk på veckorna och många timanställda vikarier på helgerna. En klar kvalitetssänkning för de patienter vi tar hand om. Kan bli så att patienter inte får dusch varje vecka pga mindre personal, städning prioriteras inte, kanske läggs på anhöriga likaväl som tvätt av kläder. Vem vet! Konsekvenser blir det i alla fall.Men då kan vi kanske sätta in fler larm och börja med kameror, så att om din mamma ramlar så ser vi det men hinner inte hjälpa henne. Och skulle det då behövas sjuksköterska, då har den en timme på sig att komma på plats! Tänker att det kan bli fler artiklar som den som nu finns på vk.se!
Så nu släpper alliansen ansvaret för kvaliten i våra verksamheter och jag ser en tung framtid framför oss i vår äldreomsorg!

Men alla ni som nu blir missnöjda, ta kontakt med ansvariga politiker och kräks ut ert missnöje, för vi verkar aldrig protestera enligt hen! Så gör det nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.