Lennart och tiggarna

 

Kan inte låta bli att förundras av både det ena och det andra då det gäller Lennart Holmlunds blogg.

Han börjar med en fråga om tiggeriet är organiserat och i så fall utav vem?

Men sedan kommer stycket som jag finner märkligt:

”När man sedan träffar och pratar med de vakter som är anonymt klädda får man en ny bild för varje dag. Tiggarna transporteras ut med fina Mercedes och BMW. Personer som setts sitta med käpp och skaka och ser ut att må riktigt dåligt kan sedan ha setts springande och snattat oxfile på Strömpilen.”

http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2014/04/23/ar-tiggeriet-organiserat-och-av-vem/

Hm. Hur tänker karln här?

Till en början fick jag bilden att han hade mer på fötterna, men att det visar sig att de uppgifter han stödjer sig på är 2:a och till och med 3:e-handsuppgifter. I min värld är det rykten, sladder och gud vet vad.  Inte bra, men med allt som flugit ur den karln känns jag inte direkt förvånad.

Men sedan kan jag inte heller sluta förvånas över att över 1300 gillar detta (och det på ett dygn) och det finner jag intressant. Vilka är dom?

Socialdemokrater som vill rädda Lennart?

Sverigedemokrater som vill rädda Lennart?

”Vanligt” folk, kreti och pleti som anser att han har rätt och vill rädda Lennart?

Eller en blandning av ovan som vill rädda Lennart?

Karln har baserat på rykten uttryckt sig på ett ytterst olämpligt sätt tycker jag. Men han har även berört en tabubelagd fråga som inte är politiskt korrekt och nu är än den ena efter den andra (från alla läger. inkl. mitt egna) ute och uttalar sig i media och i bloggar 🙂 .

Jag tror att denna fråga visar på ett problem inom politiken och som bäddar för de främlingsfientliga partierna. Det som vanligt folk uppfattar som ett problem (tiggeri i detta fallet) vill/kan/törs inte politikerna i de etablerade partierna ta upp. Gör det och du blir kölhalad.

Vad som händer efter detta återstår att se.

Nu har solen lyst tre dagar i sträck och det är så skönt uppe i fjället. Grattis alla Ö-vikare som har påsklov nu!

 

 

 

11 kommentarer

  1. €dor

    Det måste ju fattas något i huvet på människor när de har en sån inställning. Att alla som tigger är tjuvar. Jag tror ingen frivilligt går och sätter sig och tigger och, har människor så svårt förstå att det finns nödlidande även i vår fina fasad. Nä-ä det vill man inte veta. Det ska vara snyggt och prydligt och alla ska vara glada. Är det så? Tänk inte på din nästa.

  2. Stefan Rådström

    När det blir så många ”gillningar” på ett sådant urbota korkat inlägg på så kort tid handlar det förmodligen om ett relativt fåtal (dock ändå alltför många) individer, men med gott om tid till förfogande.

    Fast din utsago om att det är en tabubelagd fråga förstår jag inte – tiggeriet har ju under flera år varit ett ganska hett diskussionsämne. Inte så konstigt kanske då tiggarna ju är väldigt synliga i stadsbilden; men något problem för de förbipasserande orsakar de dock väldigt sällan. Lösningsförslagen är dock lätträknade, kanske för att frågan är extremt komplicerad, i och med att det faktiskt inte enbart är ett nationellt problem.

    Förslag om att ”förbjuda tiggeriet” brukar dock ibland dyka upp, ibland med hänvisning till vissa andra länder. Fast det vore bara att flytta problemet med fattigdom till polisväsendet och fängelsesystemet, vilket i sin tur med all säkerhet skulle bli mycket kostsamt för samhället. För att inte tala om att det skulle vara en moraliskt mycket tveksam åtgärd. Det vore som att förbjuda människor att vara fattiga, skuldsatta, arbetslösa, fula, eller impopulära.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Stefan!
      Vad jag menade med tabubelagt är att direkt det handlar om icke etniska svenskar så finns tendenser till att ”rasistkortet” kommer fram (Här funderar jag en och två och tre ggr på vad jag ska skriva). I morse då jag körde ned till V-mina och hörde på P4 har tydligen någon bloggare i Ö-vik fråga om Holmlund är en ”Idiot eller rasist?” Jag tycker att det är så onödigt. Jag menar nog att man kan vara klumpig, klantig, obildad etc… kallade det vad du vill UTAN att vara rasist.
      Antagligen kommer detta jag skrivit nu att vändas ut och in av en del och vändas mot mig men det kan jag ta.

      • Stefan Rådström

        Visst, det är fullt möjligt att ”rasistkortet” överutnyttjas när argumenten tryter – att det används som ”stjärnstopp” ungefär. Men det får man väl inte säga i det här jävla PK-landet? Med vilket jag vill säga, för den som inte förstår ironin i frågan, att det finns många fler kort som brukar dras, beroende på vilken åsikt man förälskat sig i, men vägrar diskutera kring som vuxna människor.

        Nu har jag inte följt Holmlunds långa deprimerande utflöde av grodor, och har ingen lust att följa deras slingriga bana vidare, men från det inlägg som är på tapeten här kan man inte dra slutsatsen att han är rasist/främlingsfientlig. Allt som går att säga i detta fall är att han däri luftar unkna fördomar, eller fiskar i bruna vatten. Ett ovanligt korkat inlägg är det i alla fall, även om fakta i målet troligen inte spelar någon som helst roll för ”gillarna”.

  3. Magnus

    Skrämmande.
    Än mer skrämmande är ju det faktum att han är så feg att han inte tar in några kommentarer på sina bloggningar/debattinlägg.

    Frågan är väl kanske inte HUR karln tänker utan OM?
    Han bloggar mer som en reporter (om än det må vara gårdagens nyheter i repris), än en politiker.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Magnus!
      Jag kan nog tycka att man ska kunna begära mer av Umeås kommunalråd än så.
      Då det gäller kommentarer kan jag tänka mig att han har en del att plöja sig igenom.
      Han tänker nog men det kanske är som Skalman brukar säga om Bamse, att han inte är så bra på att tänka efter före.

  4. ivar

    Holmlund är nog en skojig person som man inte riktigt ska ta på allvar allt som han säger. Hans uttalande om tiggarna är inte just något värre än Maria Kristofferssons privata undersökning där hon påstod att 1/3 av de arbetslösa inte ville ha ett jobb. Skillnaden är att Maria Kristofferssons påstående gäller svenskar och ligger i linje med vad många har fått hört från högre håll under de senaste åren medans Holmlunds påstående gäller folk som kommer från andra länder där det är sämre levnadsstandard. Var och en som läser det här svaret får dra sina egna slutsatser om vad som är sant.

  5. Peter V

    tyvarr har Lennart ratt I mycket av det han pastar. I resten av EU ar rumanska tiggare ett kant problem med brottslighet bakom det hela. I Sverige blir man korsfast om man yttrar detta men det finns gott om bevis fran ovriga Europa. Har I UK ar det ett allvarligt problem som bade regering och polis forsoker tackla. Flera dokumentarer, med ordentlig undersokande journalistik och inte svenskt gissande,finns tillganliga. Har en fran BBC om barn tiggare, problemet ar detsamma gallande barn som vuxna tiggare;

    https://www.youtube.com/watch?v=oJRGC8pMQU8

  6. €dor

    Då fick jag rätt i min första kommentar. Enl Västerb-nytt har man gått igenom 43 snatteridomar, 37 svenskar, någon balt och resten från utomeuropiska länder. Inget organiserat heller framkom det i undersökningen. ”Flum”-Lennarts påstående är rent bedrövligt, ja skamligt, odugliga människa. på hitta på saker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.