VK och politisk bevakning

Jag ska börja med att tacka Edor som lagt ut en länk till SVT där jag till min förvåning fick se att det finns fler länspolitiker som trampat i klaveret i veckan och det var ju inte bra.

Sedan tänkte jag kolla runt och se vad VK skriver i saken men hittar inte en artikel, inte en stavelse om saken. Jag får ofta höra att jag är dålig på att leta (jag är ju karl) men jag finner ingenting. Upplys mig gärna.Till Vks försvar kan jag meddela att även VF verkar ha missat denna ”nyhet”. Dock ej VB-nytt.

Märkligt med tanke på alla skriverier VK och deras ledande ankare skriver i Holmlundfrågan.

Jag ids inte värdera vad som är värre. Holmlund eller Sellströms dumheter. En sak är dock säker: De har skött saken på helt olika vis. Också där kan man nog fundera på vad som varit bättre. Sellström ska nog skicka ett tackkort till Holmlund för att han fick hamna i ”bakvattnet”.

Dock tar VK och Ingvar Näslund (Jag tror att det är han. Krönikan är inte underskriven, men det är en bild) stora ord i sin mun när han skriver:

”Vår politiska bevakning har som uppgift att ge läsarna viktig kunskap och skapa debatt kring dessa frågor.” Och vidare:

”I själva verket är det viktigt att medier att inte gå hand i hand med politikerna. Vårt uppdrag är läsarnas.”

Jag kan inte det här med nyhetsvärden, men jag kan tycka att det känns märkligt att man inte skrivit något i Sellströmfrågan. Men sexism kanske inte är så viktigt? Eller?

Det kan väl aldrig vara så att man gör skillnad beroende på vem/vilka det handlar om?

Källa:

http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2014/04/23/ar-tiggeriet-organiserat-och-av-vem/

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/riksdagspolitikern-inte-sa-pjakigt

http://www.vk.se/1179254/nordebo-ett-kommunalrads-ansvar-holmlund-passerar-en-grans

http://www.vk.se/1180757/tiggarnas-misar

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.