Hembygdsdagarna

Idag drog jag och brodern ned till Plass´n för att delta i hembygdsdagarna där sossarna hade ett stånd nedanför Stenmans.

Tog hojen 🙂 i detta vackra väder och kom ned mitt på dagen. Började med att snabbt som attan ta av skinnstället då jag höll på att förgås i hettan. Sedan vidtog valarbetet med att stå vid ståndet, träffa folk och prata om ditt och datt, men även politik. Vi sålde även olika lotter och det gick riktigt bra. Det här är först gången för mig och jag måste säga att det var riktigt trevligt och efter ett tag så märker man de olika ”typerna” som går runt och det slog mig hur bra vi har det med vår demokrati och att vi måste värna om den rätten.

Jag kom i slang med en kvinna och karl som inte tänkte rösta på sossarna  för det hade ”varit så mycket” under den senaste mandatperioden. Min fråga blev vda det kunde vara. Inte för att sätta dit dem utan för att helt enkelt lyssna in och gör bättre. Vi kom in på en del saker om barnomsorgen och redde ut en del, en del kunde inte jag svara på då jag var för dåligt insatt i det hela. Och en del var vi inte överens om. Precis som det ska vara.

Brorsan fikc sina fiskar varam av en ung kille och de samtalade säkert i 20 minuter. Jag vet inte om de nådde konsensus, men det lät trevligt och jag tycker att det är strongt gjort av en sådan ungdom som vågar komma fram och börja prata politik rätt upp och ned. Mer sådant!

Hett var det och det gick mycket vatten och till slut fick jag fara hem till min kära dalgång och Saxnäs (såg ni förresten den vackra bilden av Stöken tagen av Annika Hed i morgonTV)?

För första gången körde jag hem endast iförd kallingar innanför skinnstället och väl hemkommen bjöds det på grillmiddag och sedan ett svalkande dopp i KULTSJÖN, VÄSTERBOTTENS PÄRLA!

Igår 31 ??? grader, idag endast 27,5 grader 🙂

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.