Pären, skolan, Gaza & laks

Värmen har gett sig och nu ligger vi på mer ”normala” temperaturer upp mot 20 grader. Men enligt prognoserna så verkar värmen vara på väg tillbaka. Det och regnet som nu kommit har gjort underverk med pären som vid gårdagens provupptag visade imponerande storlek och kvalitet. Årets surströmmingspremiär kommer att bli en höjdare.

Var igår inne på skolan här i Saxnäs och den ”nya” skolan börjar ta form med ombyggnader och nya lokaler. För de som inte vet kommer förskolan att flytta upp från sina gamla lokaler mitt emot affär´n till skolan. Det ser bra ut och vi får hoppas att det mesta är gjort innan skolstarten.

Flytten är en del av att bättre nyttja de ekonomiska resurser kommunen förfogar över. Detta har tidigare gjorts i vår kommun under mandatperioden och jag hoppas att det blir bra. Förhoppningen är det i alla fall. Med jämna mellanrum får den sittande majoriteten höra att man inte tar ansvar för ekonomin, vilket jag tycker är fel.

I övrigt verkar lugnet ha lägrat sig inför stundande val och det händer inte mycket för tillfället på riksplanet. Men så också  i Vilhelmina med sådan torka att ”tyck till om Vilhelmina” har blivit en plats för debatt om Gazakonflikten? Men det kanske är Vilhelminasossarna som ligger bakom detta elända? Vem vet?

Själv lämnar jag familjen för en veckas laksfiske i nordnorge i goda gubbars lag 🙂 och ett försök till att slå fjolårsrekordet på 8 kg. Ingen lätt uppgift och jag är tacksam om jag får någon laks överhuvud taget.

Skittfiske!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.