Knack, knack! Riksdagsman i Kultsjödalen.

Igår provade jag något nytt och det var att knacka dörr här i Saxnäs och påminna människor om att det är val den 14 september. För det har ni väl inte glömt? En del frågor och diskussioner om socialdemokraternas politik blev det även.

Med mig hade jag den socialdemokratiske riksdagsmannen Isak From från Norsjö. Efter en snabb kaffekopp hann vi inte mer än börja vandra så började det ösregna ,och efter att ha funderat om vi skulle tränga ihop oss under ett paraply så fick vi ta bilen till hjälp. Hade sett ut det med två fullvuxna karlar under ett pluttigt paraply. 🙂

Regnet slutade så vi var runt en sväng på byn och träffade folk. Det var riktigt kul.

Jag vill redan nu säga att kände mig som ett Jehovas vittne, och kände mig inte bekväm i rollen, men…

Jag såg chansen då vi hade en av ”våra” riksdagsmän på Plass`n och han stod till vårt förfogande. Nog för att han är från Norsjö och hade varit i våra trakter tidigare, men nu fick jag chans att dryfta lite av vad som händer i vår del av kommunen/länet. Så fick även de väljare vi träffade ute i stugorna.

Vårt valdistrikt i Kultsjödalen har ett av landets lägsta valdeltagande och det är för mig ett problem och kan jag bidra till att öka detta så hjälper jag mer än gärna till. Detta är även något som jag ”tröstade” mig med då jag gick ut till folk. Jag har inga illusioner om att jag ska omvända folk, men som en kollega sa: Kan man så få en att gå och rösta som inte tidigare gjort det, så är det värt att nöta lite sulor. Trevliga samtal var det iaf.

Jag fick även chans att känna en riksdagsman lite grann på pulsen och det var en trevlig karl, men fullt upp har han i dessa valtider och efter Saxnäs bar det iväg hem till Norsjö för honom. Jag är glad att han tog sig tid att besöka oss.

 

En kommentar

  1. Ewa Hed

    Den turen skulle jag vilja vara med på en stund. Men kanske då här i Klimpfjäll och på Storvall där det behövs få ut dem. Ja det är olika på olika. Jag ser bilden framför när ni far fram. Två goa kramgoa killar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.