Är du pensionär?

Ja läser man de inlägg och insändare från Alliansens främsta företrädare i Vilhelmina så har du som pensionär inget att räkna med under de närmsta åren.

Den ene ser en liten orättvisa i att pensionärer (men även arbetslösa och sjuka. Min kommentar) betalar mer skatt än vi i arbete (men tack för din insats under ditt arbetsverksamma liv. Också min kommentar). Men han kan leva med det. Hoppas att DU pensionär, har samma ekonomiska förutsättningar och inte behöver vända på slantarna!

Den andre anser att det ”möjligen” kan uppfattas som orättvist att löntagare fått det bättre skattemässigt än pensionärer.

Målet med jobbskatteavdragen har ju varit att bekämpa arbetslösheten och på så sätt få upp skatteintäkterna och mer välfärd . Något som det varit si och så med under de 8 år Alliansen fått styra. Något som LOs chefekonom inte riktigt håller med om. Kontentan är att än hur man vrider och vänder på siffror så kvarstår faktum: DU som pensionär betalar mer skatt än vi som arbetar! 

Detta speglar även bilden av Alliansen på riksplanet, och så ser det ut och lär fortsätta, om de får en ny mandatperiod i höst.

Intentionen för oss är att klar och Socialdemokraterna vill ta bort denna orättvisa klyfta, men det kommer att ta tid. Därför tycker jag att vi börjar med det efter valet den 14 september!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.