Valupptakt och Lule Gäjno

Lördag morgon drog jag ned till Vilhelmina för repskaps-möte och senare Vilhelminasossarnas valupptaktsmöte.

Det började med att vi gick igenom läget som sådant och sedan blickade framåt över resten av valrörelesen innan vi flyttade till utomhusscenen på Folkan.

Vilhelmina dragspelsklubb rev lös några låtar innan sossarnas folk på fullmäktigelistan fick gå upp och presentera sig. Mycket trevligt då jag inte riktigt har pejl på alla som ställer upp på vår lista.

Kring Folkan har nu partistugorna börjat poppa upp och vad jag förstår så har PA ställt dit sin och KD höll på med att montera upp sin. Göran Z var där med hammare och spik och gjorde ett uppehåll medan vi höll på, och det tackar jag honom för. På måndag ställer Vilhelminasossarna upp sin stuga. Välkommen dit!

Det bjöds även på korv och hamburgare och stämningen var god. Att regnet höll sig undan gjorde inte saken sämre.

På söndag gick första upplagan av Lule Gäjno av stapeln i samband med jaktmässan upp vi Lodgen och det var ett välbesökt arrangemang. Vad jag förstod så hade det varit ett litet parkeringskaos i fjol och nu i år hade man rättat till detta med parkeringsvärdar.

Just som parkeringsvärd stod jag under dagen och det var riktigt kul då man får träffa mycket folk. Vädret var inte det bästa men bilar strömmade till och den ”tjuga” de betalade gick direkt till SIBF, Saxnäs Idrotts & BygdeFörening och dess föreningsverksamhet. Tack för ditt bidrag!

Vad jag däremot funderar på är dem som vrider sig som en mask på en krok då de ska ”behöva betala” för att parkera….

Att komma i en bil för 3-400 000 kr, och ifrågasätta 20 kr för att få parkera den och slippa kaos är för mig märkligt. I stan betalar man utan prut, men då du kommer till fjället och folk ställer upp ideellt för att ordna så att det funkar? Hur tänker man?

Nåväl. Det är inte många som resonerar så, men jag tycker att de kan tänka till EN gång till.

Ett lyckat arrangemang och nu ska arrangörsstaben utvärdera, och sedan får vi se vad som händer till nästa år.

2 kommentarer

  1. Christine Svensson

    Heja Saxnäs, med allt ni gör för er by. Jag tycker att ni gör ett bra jobb. Företagsamma kallar jag det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.