Fjällvecka och skummande Kultsjön

Idag har jag tillsammans med min klass förberett årets ”fjällvecka” för klass 3-4 och imorgon torsdag drar vi iväg upp till Satsfjällets fot för att i tält ligga ute en natt.

Spänningen låg tät i luften under dagen då matlag och tältlag skulle synka ihop sig med önskemål om soppor och bröd, pålägg och dryck. För en liten människa är det mycket att hålla reda på och årets nyhet är att klassen ska ligga ute i fjälltält. En del för första gången. Utan mamma och pappa. Vi får hoppas att vädret visar sig från sin bästa sida (eller iaf på en bra). Vi kommer hem på fredag och för mig blir det att ladda om för älgjakt på lördag morgon.

I veckan körde jag hem ett par med båt från Stökåsen som ligger nedom Steuken och det gick lätt som en plätt då Kultsjön låg nästan spegelblank. Nu i eftermiddag ringde modern i familjen och ville ha skjuts upp till stugan. Inga problem. Vi löser det.

Gubben och gumman kom och visst blåste det en del, men som vanligt då det gäller denna sjö så satte det naturligtvis igång att tokblåsa (Västaväre) genast då vi var mitt på sjön och halvvägs framme. Ja jösses vad liten man är och båten guppade som en liten tvålkopp. Nåväl. Fram kom vi och med ”ättväre” så var jag hemma i ett huj.

Det har blivit mycket politik på sistone, men nu blir det lite paus i detta till helgen.

Ha det gott kära läsare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.