Vem är Magnus Johansson?

Ja konstigt vore det om jag inte lobbade för mig själv och min egna kandidatur till fullmäktige i Vilhelmina. Oortodoxt? Jo, men jag har aldrig stuckit under stolen med att jag har ambitionen att ta mig in i fullmäktige och hetluften. Det berättade jag redan när jag blev tillfrågad. Så blyg är jag. Jag anser mig absolut inte vara bättre än någon annan, men det vore att hymla om jag inte berättade hur jag ser på saken.  Var/hur/om??? står skrivet i stjärnorna, och svaret på dessa frågor vet vi först på söndag kväll.

Jag ser gärna att DU röstar på Socialdemokraterna, och gärna kryssar mig, men annars finns en hel hög med goda kandidater att välja mellan på den socialdemokratiska listan. Men vad du än gör så RÖSTA! Och här vill jag speciellt uppmana ”mina” Kultsjödarlingar att lämna soffan och bege sig till Saxnäs på valdagen. Ta dig tid att rösta. Finns det ”inget att rösta på”: rösta blankt! Jag vill inte se oss i valstatistikens bottenträsk något mer.

I slutet på förra året blev jag tillfrågad av min bror Mikael Danielsson (Saxnäs – Micke är namnet inom partiet enär vi har begåvats med två Mikael D.). Varför han frågade var bl.a utifrån att han känner till mitt förflutna med div. engagemang för min bygd. I slutet på 90-talet stod jag m.fl på barrikaderna för bevarandet av BB i Lycksele, och senare med alla turer kring Saxnäsgårdens vara eller inte vara. Man kan säga att det blev skiftande resultat. BB är kvar, så också Saxnäsgården, men rehabbiten gick åt pipan. Men så är det. Man kan inte vinna jämnt. Men jag är av den åsikten att eftersom vi är få i Inlandet så måste vi skrika högt för att höras ända ned till kusten. Och  min erfarenhet är att då spelar inte partifärg så stor roll, vi är lika få i alla fall. Däremot har jag väldigt svårt att vara tyst och inte säga min åsikt, och det kan man ha åsikter om.

Nu i våras blev jag inblandad i turerna kring distriktssköterskemottagningarna i Saxnäs och Dikanäs och det samverkansavtal som kom upp mellan landsting och kommun ska bli intressant att se vad det blir av. Vi är några stycken som följer detta med MYCKET stort intresse. Tro inget annat.

Jag flyttade upp till Saxnäs i mitten av 90-talet från Lycksele där jag jobbat som målare, men när byggkrisen slog till och den återkommande vintersvackan återkom  tog jag mitt pick och pack och flyttade till Saxnäs. Min mor härstammar härifrån och jag är 6:e generation Danielsson i fjällbyn. Jag hade tillbringat i princip all min lediga tid häruppe, och hade ett hus som väntade här. Valet var inte svårt.

Väl här började jag fundera på min försörjning och det blev att jag startade upp mitt första företag, Murarns Fjällturer. Målning, mattläggning och guidade turer. Kort och gott allt som kunde ge mig försörjning så att jag kunde leva och bo i mitt kära Saxnäs. Inga stora inkomster, men med låga omkostnader kunde jag härda ut den första tiden. Jag har aktivt drivit företag i nästan tio år och är socialdemokrat, och det går hur fint som helst.

Jag träffade min sambo här uppe och efter några år fick vi vårt första barn. I samma veva tog vi över och startade vårt andra företag, Kultsjögården Restaurang. Nu hade jag blivit krögare och pizzabagare med min sambo (men i ärlighetens namn hade jag aldrig gett mig på detta om det inte varit för att min sambo är utbildad kock). I nästan tre år höll vi på med restaurangen och spänningen och glädjen var stor då vi väntade vårt andra barn.

Sjukdom satte dock stopp för oss och vi lämnade restaurangbranschen. Vad skulle jag göra nu?

Som 35-åring skolade jag om mig till lärare och efter 4,5 års studier på distans kan man säga att jag hamnade där jag nu är och jag har jobbat på skolan i Saxnäs sedan hösten 2006 (tror jag, åren går så fort). Under årens lopp har jag främst varit med ”mina” ungar i låg och mellanstadiet.

Murarns Fjällturer har jag fortfarande inregistrerat (man vet aldrig….) och alla i familjen är nu pigga och glada.

Det var mitt liv i korta ordalag.

Hur jag ser på politiken och Vilhelmina kommun kommer i nästa inlägg.

Ha det gott kära läsare och på återseende!

 

En kommentar

  1. Göran Jonzon

    Hej Magnus Johansson !
    Jag uppskattar ditt sätt att föra den offentliga debatten.
    Föredrog jag även ditt partis politik skulle jag tveklöst kryssa just ditt namn på valsedeln.
    Min förhoppning är att vi i framtiden ska kunna finna fler socialdemokrater som anammar ditt sätt att kommunicera.
    Du bidrar på ett utmärkt sätt till en skarpare men samtidigt trevligare politisk miljö.
    Att du inte värderat upp den kristdemokratiska värdegrundstanken mer förvånar mig, men respekterar den politiska resa du befinner dig på.
    Du håller fanan högt och hänfaller inte åt nedsättande personomdömen, varför jag håller dig som ett föredöme inom din nuvarande partigruppering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.