Gårdagens repskap.

Igår kväll var jag nere till Plass`n och Folkan för repskap.

På dagordningen stod en första analys av valresultatet och hur vi ska gå vidare med det läge som råder.

Debatten och diskussionen blev lång och böljade fram och tillbaka. Det finns många åsikter som ska luftas, men det är högt i tak och även om det stundtals osar svavel så finns det en respekt för varandra. Det ges och det tas, både bland män och kvinnor och den bild som ibland målas upp av våra politiska motståndare och förståsigpåare om ett parti med ja-sägare och nickedockor är allt annat än sann.

En förhandlingsdelegation utsågs med ett tydligt mandat på hur och med vilka vi vill SAMARBETA (JAG BOKSTAVERAR SÅ ATT NOTORISKA GNÄLLSPIKAR SKA FÖRSTÅ) med och nu återstår att vänta och se vad som händer. Men väntan kan inte bli för lång då en ny budget måste tas och det blir något att bita i för det nya styret i Vilhelmina.

Att jag inte återger i detalj vad som sägs tror jag att ni läsare förstår och det är besvärligt att vänta, och vänta, och vänta….

Ett besked kan jag dock ge och som har varit glasklart hela tiden både före och efter valet:

Vi Socialdemokrater kommer INTE att samarbeta med SD och jag måste säga att jag blev bedrövad då jag lästa Maria Kristofferssons blogg igår där hon och Centern öppnar upp för ett samarbete med SD.

(Här hade jag tänkt skriva något som jag senare deletade).

Men sammantaget blev gårdagskvällen lyckad och jag tror att om viljan finns hos de inblandade så kommer det här att bli bra för Vilhelminas befolkning.

 

9 kommentarer

 1. Pingback: Rekommenderad läsning idag! | Ruggugglans näste…

 2. Bert-Rune Wibrell

  Man kan väl säga så här,sd blev eran räddning den här gången,när alliansen svurit sig fri från samarbete med sd.(men hur blir det till nästa val,)då kommer någon att bli tvungen att samarbeta med sd.O Löven den armade borgarbrackan som man trodde var en arbetare som höll på dom svaga,men går i Mona Salins fotspår.Vart fan har sosialismen tagit vägen.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Bert – Rune!
   Ska jag vara ärlig förstår jag inte riktigt vad du menar, både hur de kan ha blivit sossarnas räddning och om det gäller på riks eller kommunalplanet? Alliansen kommer ju att lägga sin egna budget och röstar SD på den så blir det knepigt.
   Däremot håller jag med dig att Lövén är åt höger och inte blev det bättre av att det inte blev en rödgrön MAJORITETSREGERING. Jag personligen hade föredragit en sådan med V- som partner, men nu ser valresultatet ut som det gör.
   Mvh/Magnus

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Jag vet inte om jag kan påstå att alla Allianspartier svurit sig fri från samarbete med SD.
   ”Om alla partier går sammanhang två konstellationer med S och V på ena sidan och alla andra på andra sidan så hamnar S och V i minoritet i Vilhelmina kommun”. Så skriver Maria Kristoffersson (C)i sin blogg och jag kan inte tolka det på annat sätt än att man från C öppnar dörren för SD.
   Det är vore onekligen intressant att veta om detta utspel är förankrat i Vilhelminacentern och hur man ser på det från fler håll än Maria Kristofferssons synvinkel. Hur långt är man beredd att gå för att komma till makten?

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Vi försöker att förvalta ett valresultat där nu samarbete mellan Vilhelminas partier är nödvändiga och vi får se var vi landar. Men jag ser framtiden med tillförsikt och tror att det i slutändan kan bli bra.

 3. Ewa Larsson

  Hej Magnus!
  Med glimten i ögat, måste jag väl nu få påpeka att Vilhelmina bara kan bli bättre, vad jag förstått, eftersom manna nu kommer regnande med S i toppen på riks. Så, varför våndas? 🙂
  Placera bara pengarna rätt nu så…

  På återseende!

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Ewa!
   Jag vet inte hur du tycker att dessa 8 år av alliansstyre har gynnat Vilhelminas kommunekonomi? För min del kan tror jag att det bara kan bli bättre. Jag hoppas att man från borgerligt håll är tålmodig och ger sossarna lika många år att bevisa att det går att få ett rättvisare Sverige. Men det blir upp till bevis, det medges. Starten har inte blivit bra. Jag hade gärna sett de rödgröna i majoritet. Men nu är det som det är, och då måste man göra det bästa av det hela.
   Under dessa 8 år har Allians och sossar delat på ansvaret för kommunens ekonomi och jag ids inte gå in i någon diskussion om hur detta har gått. Redan i förväg kan jag säga att vi inte lär vara överens. Nu siktar vi framåt och vi får se vilken konstellation som kommer att styra nästa mandatperiod.
   Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.