Valfullmäktige

Idag for jag och brodern tillsammans med Rune A (V) ned till Vilhelmina och valfullmäktige på Folkan. Vi började med lite snack och information i den nya valsamverkansgruppen ”Positiva Vilhelmina” där vi sossar ingår tillsammans med V och oberoende Bengt Bergsten.

Sedan kl 10.00 klubbades valfullmäktigemötet igång och det kändes lite högtidligt, rookie som man är. En del procedurfrågor och avtackning av de ledamöter från förra mandatperioden som slutar. För de som inte vet om det så är Vilhelminas fullmäktige krympt från 35 ledamöter till 27 så det var några att avtacka. Ett beslut som togs förra mandatperioden.

Sedan vidtog valberedningens arbete med att sy ihop alla nomineringar från de båda partigrupperna, Positiva Vilhelmina och oppositionen som numera även går under en valteknisk samverkan som de kallar ”Framtid Vilhelmina” dvs, (C, M, KD & PA).

Omröstning vidtog om blivande ledamöter till alla möjliga styrelser och nämnder och det flöt på riktigt bra. PA markerade mot valen av Bengt Bergsten, men det var väntat, och inget som förvånade. Men det var mer av markering att man var missnöjd över rådande situation och en viss förståelse får man ha för det.

Jag fick tillfälle att premiärtala inför fullmäktige och publiken, dock som åhörare och suppleant vilket kändes knepigt. Inget jag hade räknat med direkt.

Det flöt på bra och man kan bara hoppas att det fortsätter i samma anda.

Avslutningen blev att hela fullmäktige skulle fotograferas och någon tyckte att det var en samling allvarliga människor. Jag föreslog att man skulle göra som fotografen som fotar skolbarna och säga ”grisfis”, men jag tyckte inte att det hjälpte speciellt mycket. Nåja. Det kanske är jag som måste bli allvarligare :-).

Imorgon ska det jobbas med budgeten och jag gissar att det kan bli lite andra tongångar då. Vi får se.

Det är nu det ska sättas handling till orden från både ”Positiva Vilhelmina” och ”Framtid Vilhelmina” då det gäller att jobba för Vilhelminabornas bästa och ett gott politiskt klimat.

För egen del är jag nu invald som ordinarie ledamot i kommunstyrelsen samt suppleant i fullmäktige.

Nu då valfullmäktige är avgjort ska jag passa på att tacka alla och envar som på något sätt förgyllt denna valrörelse och även ni kära läsare som vissa dagar är flera hundra till antalet.

Nya tag i morgon!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.