Budgetdag

Efter gårdagens valfullmäktige vidtog nu en budgetdag som hade till syfte att förbereda oss politiskt valda på vad som komma skall då det gäller budgetarbeten inom de olika nämnderna och kommunens verksamheter.

Kommunchefen och KS ordf. hälsade välkommen och efter en kort runda om förväntningar på dagen gjordes en föredragning som varvades mellan politik och verksamhet. Frågor ställdes från olika håll och kanter och besvarades efter bästa förmåga. En givande gemensam förmiddag avslutades för lunch

Själv åt jag en himmelskt god timjanskryddad kyckling på Folkans restaurang.

Efter lunch satte sig representanterna för de olika nämnderna och kommunstyrelsen (och byggnadsnämnden) ned för sig själva och tittade på hur läget såg ut i respektive nämnd. Även här dryftades frågor och funderingar och kommunens ekonomer och kommunchefen/förvaltningscheferna hade fullt upp.

Avslutningsvis samlades allihop tillsammans igen för att knyta ihop säcken efter dagens korvstoppning.

Alla var rörande överens att det varit en bra och givande dag som gett alla en hel del att fundera på inför kommande budgetarbete för att få kommunens ekonomi att gå ihop. Men alla var mer eller mindre inne på att dra sitt strå till den gemensamma stacken för att få ihop detta för vår kommuns bästa.

Personligen blev jag glad över Annika Anderssons (C) deklaration att som högste företrädare för oppositionen (vice. ordf i KS) hjälpa till och ta ansvar för att få detta viktiga arbete att fungera.

Till veckan ska ordförandena för KS och nämnderna från vår grupp sätta sig ned och jobba med den kommande budgeten och oppositionen via sina vice.ordföranden blev inbjudna att vara med i detta arbete och vad jag kan förstå så föll det i god jord.

Som någon sa: Det är inte meningen att vi ska sätta oss i knät på varandra, utan det kommer att bli ett givande och tagande. Men är intentionen god och alla med på tåget så kan detta bli bra.

Vilhelminaborna vill ha samverkan och samarbete och denna dag var en bra start för detta arbete.

Mötet avslutades fem minuter FÖRE utsatt tid och jag hann hem för att premiärspela innebandy med ”mina” ungdomar som var 16 till antalet.

Korvstoppning + innebandy för en 45-årig yngling = Det blir en ledbruten man som går på jobbet i morgon.

4 kommentarer

  1. K G Abramsson

    Jag delar helt din uppfattning om vad Vilhelminaborna nu önskar sig av de politiska hantverket. Det har blivit tydligt och klart och då vi nu från ömse sidor deklarerat att vi gör det tillsammans, då har vi nått långt och det bådar gott för framtiden. Majoriteten, som den nu har låtit sig representeras i fullmäktige och i övrigt, har förpliktat sig en ödmjukare och mera tillmötesgående ordning där saklighet ska ha absolut företräde före personangrepp och taktiserande i olika former. Jag hoppas att alla nu kommer att respektera detta – och då menar jag ALLA!

  2. ronny thellbro

    Hej Magnus!
    Hoppas du inte blev allt för ”lammän” av innebandyn. Har gjort ett inlägg på min blogg med hänsyftning till den blogg du skrivit.
    Med vänlig hälsning
    Ronny Thellbro

  3. K G Abramsson

    Till alla dem som nu önskar den nyordning som Vilhelminaborna troligen har sett fram emot – ha tålamod! Vi ska inte låta oss provoceras att fortsätta på den väg som så gott som alla utom några har insett inte leda framåt. Att oppositionspolitik blivit så oerhört mycket viktigare nu är lite svårt att ta in. Den bör nog fungera i alla lägen och vi har anledning att något värdera vad som hänt den gångna mandatperioden. Jag har själv lite svårt för att förstå att det största partiet i samarbete med dem som i övrigt vill Vilhelminaborna väl, skulle vara diskvalificerade att sköta politiken. Alternativet är en opposition som rimligen då måste ta stöd av SD, och det är kanske det man hade räknat med?

    Som sagt, vi har gjort ett val, vi har bestämt oss för att göra det allra bästa av situationen och då inbjudit övriga partier att vara med i det arbete som nu krävs för att göra det som krävs i rådande läge. Den som inte vill vara med, eller vill söka sig tillbaka till söndringens väg, gör ett val och det ska vi också ha respekt för, men det kommer säkert den dag då den utsträckta handens politik visat sig gå vinnande ur den nu inledda mandatperioden. Vi hoppas och tror i vart fall att det gensvar som den majoritet i oppositionen som fortfarande tror på samarbete kommer att ha företräde. I annat fall har vi problem att vänta.

  4. Hobby Writer

    Hur som haver tycker jag överklagandet som sträckte sig över hela förra mandatperioden var ett onödigt inslag. Vad handlade det om, prestige? Inget annat som jag ser och vad kom ut av det? Inget fruktbart i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.