De bruna fick inflytande…

… och vi sitter där vi sitter.

”Ingen vill prata med oss” gnäller man över sin isolering. Men att man själv går ut med att man kommer att blockera varje regering som har med MP att göra är tydligen inget problem.

För SD är detta en fråga om invandringen, invandringen, invandringen. En regeringskris pga invandringen?? Kan man bli mer enfrågeparti än så här? Ansvarstagande?

Vad gör då de andra? Ja ska man tro tidningarna; Ingenting

Jag kan inte påstå att Ola Nordebo på VK alltid faller mig på läppen, men karln är inne på att nu måste det kraftsamlas inom mitten, men som nu är så verkar det svårt och vad som behöver komma till vete gudarna.

AB skriver om att ev. ”dumpa” MP. Ja det känns ju trovärdigt?

Går vi mot en nyval?

Hå hå ja ja…..

8 kommentarer

  1. €dor

    Skyll inte på partierna hur det blivit (kanske). Det är det politiska systemet som är ur tiden. ”Praxis”, vad betyder det? Så vitt jag kan förstå är det som alltid gjort, men inget måste. Hur många partier finns det nu? Jag har tappat räkningen (9?) och hur mycket blir det om delar 1 med 9? Ca: 11%. Hur fasen ska man då ha möjlighet få egen majoritet? Höj spärren eller på annat vis revidera systemet. Det här är närmast komiskt trots allt att man inbillar sig att man alltid ska följa ”praxis”. Vem kan ta på sig regeringsmakten med den utfästelsen?

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Ja vet faktiskt inte vad jag ska tro längre.
      Ett är tydligt. Blockpolitiken lever kvar. Hörde just Göran H säga ”alliansen” lever vidare.

  2. Frågande

    Jag förundras över f d talmannens slutledningsförmåga. Efter valet förde han resonemang med ALLA partier med ett fokus – hitta en konstellation som får igenom sin budget och därmed få uppdraget att bilda regering. S var störst i den konstellationen och Stefan L fick i uppdrag att bilda regering. Vad händer, första gången det röstas om budget så får inte regeringen gehör. Man undrar vad som hänt efter valet som inte kunde förutspås vid regeringsbildningen?? En reflektion från ”ej insatt” men ändå har förväntningar på riksdagsledamöter (väl utbildade och avlönade).

  3. €dor

    Vi behöver inte spekulera längre och anstränga våra hjärnor, det får andra göra, de som orsakat nyvalet. Tack å hej leverpastej. Ha det gott 🙂

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Jo. Nu blev det som det blev. Och det blir nog bra.
      Ska dock bli intressant att se var detta landar den 22 mars.
      Ha det gott!

  4. Frågande

    Ännu en fundering: gäller extravalet enbart riksdagen? Har inte hört att kommunval och landstingsval omfattas av beslutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.