SD riks/kommun och internationell konspiration.

Det är ganska lugnt på de politiska bloggarna i Vilhelmina för tillfället, förutom på Eric Axelssons SD-blogg där debatten går varm. SM i smutskastning enligt Eric. Nja. SD har satt igång detta kaos och då får man även stå till svars, men jag läser och följer den och får några funderingar.

Ena stunden hänvisar Eric till moderpartiet och att man ska begränsa invandringen med 90 %. Nästa stund svarar han Kenneth H på en fråga om varför han inte kan redovisa siffror, med att han är kommunpolitiker och inte politiker på riksplanet. Vill man ha svar får man vända sig till partiets talesperson. Inte vidare konsekvent.

”Massinvandringen” påstås kosta sådana summor att det inte finns något reformutrymme för övriga landet och enligt SD så är det bättre att betala ”flyktingar på plats” sas, då det blir billigare. Och visst kan det vara så om det nu vore så enkelt. Skicka pengar till Läkare utan gränser, UNICEF eller något liknande. Men alla flyr inte från fattigdom och elände. Det finns de som flyr förföljelse och tortyr tex. Vad ska man göra med dem? Skicka dem en slant och allt blir bra?

Jag ser även att de internationella konspirationsteorierna kommit in i debatten (dock ej av Eric A) med den sk. Bilderberggruppen. Jag undrar om denne som skriver detta är representativ för SD? Själv tillhör jag Vilhelmina AK (AK står för ArbetarKommun, inte AutomatKarbin) och vi har försökt få världsherravälde under en herrans massa år (men det går trögt). Ja jösses. Ska man skratta eller gråta?

SD säger sig inte vara ett enfrågeparti, men vill att kommande val den 22 mars ska bli ett val om för eller emot invandringen. Kan man bli mer enfrågeparti än så?

Men som avslutning kan jag dock inte sluta fundera på om kommunpolitikern  Eric Axelsson med sitt resonemang kommer att vara tyst i framtiden då det gäller det kommande valet i mars till riksdagen?

Idag fick vi 15 cm nysnö och det är 3 minus ikväll.

 

 

5 kommentarer

 1. €dor

  Såg alldeles nyss kommunala M-politiker vill minska invandringen. 47% mot, 52% för en minskning. Undersökning gäller strecket nedanför Stockholm. Batra får det jobbigt när de nu vill bryta uppgörelsen Reinfeldt gjorde med MP. Så lite verkar den vara värd. Vad säger Liberalerna, de som säger de går i spetsen för mänskliga rättigheter och människors lika värde. Hur mycket är uppgörelsen värda för dem? Centern och KD vad säger dem???

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Edor!
   Jo jag såg det och det hedrar Batra att hon (i alla fall till en början) inte vill ansluta sig till den ”nya” linjen.

   Jo det ska bli intressant att följa vad resten av Alliansarna tycker om detta.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Gammal missionare och Lyckselebo. Ett eller två år äldre än mig har jag för mig. Även kopplingar till JA TILL LIVET…

 2. Tänker Själv

  Nej, jag är inte representativ för SD och jag har inga uppdrag eller så för SD. Tankarna om Bilderberggruppen är egna funderingar, men jag är säkert inte ensam om den, det nämns ju även om konspirationsteorier i Wikipedia. Det är dock märkligt att inga journalister gräver lite djupare i den gruppen, när det grävde – eller kanske mera rätt, blev tipsade, om skatteplanering i Luxemburg, av WpC, som ju har en mycket PK fasad, så fann man ju massor. När det gäller Bilderberggruppen så är ju dock media starkt inblandade själva, och den mycket PK fasaden tilltalar nog journalister. Men vi ska inte glömma. att det ju faktiskt är många av just dessa miljardärers företag som utnyttjar låglönearbetskraft och har risig arbetsmiljö i många länder, bara erbjuder fasta anställningar till medarbetare med högre ställning osv. Sen finns det säkert ”Bilderberggrupper” på lokal nivå också, jag vill minnas att Percy Barnevik startade en sån dit bl.a. DN:s chefredaktör vid den tiden inbjöds, vilket bl.a. ledde till starten på stora järnvägssatsningar. Märklig där var väl att media köpte allt med hull och hår, utan att reflektera över att ABB (Ev.ASEA, kan ha varit före sammanslagningen, vet inte säkert) då tillverkade tåg och såg det som framtidsbransch. Sen delar jag inte uppfattningen att SD är ett enfrågeparti, det är nog snarare motståndarna som vill utmåla SD som enfrågeparti. Partiet står i övriga frågor rätt nära gamla S under Erlander, utom att man inte är lika för socialisering och att staten ska driva allt inom skola vård och omsorg mm. Att sen invandringsfrågan blir extra viktig för SD är ju att de gör en enkel och sund tolkning av opinionsundersökningarna, stödet för att minska invandringen är ju långt över 13%. Ingen annan fråga skulle kunna ge SD lika stor medvind i valet. Näst bäst hjälp får de av att partiledningarna inom Alliansen och S vägrar lyssna på den interna opinion som vill minska invandringen, tredje bästa hjälp är att Reinfeldt slutade och att turbulensen runt Löfven är total….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.