En lort är en lort även om den rullas i glitter.

Som jag skrev tidigare så följer jag debatterna i Vilhelmina och integration och invandring debatteras flitigt.

Jag tänkte ta en del av de påståenden som förekommer i debatten och ge MIN syn på saken. En del är direkta citat vilket föregås av citattecken, medan en del är min egna nedkortade variant av andemeningen. Varför så? Jo, jag vill inte skriva för långrandigt då läsaren snabbt tycker att det blir …….zzzzz. Om ni tycker att det känns fel kan ni hitta de direkta uttalandena här. Ni får bläddra och söka själv.

Jag ber om ursäkt i förväg för långrandigheten.

Då kör vi:

Bättre hjälpa 246 barn från att svälta i Afrika än att hjälpa dem här i Sverige?

– Visst är det enkelt att kasta ut dylik klyscha. Kan trygghet köpas för pengar? Är det svaret till de som flyr våldets Syrien tex? Sverige ska/och gör idag insatser via Läkare utan gränser, UNHCR etc. där hjälp ges på plats.

”I normalfallet brukar Sverigedemokrater på lokal nivå verka för att kommuner inte ska teckna avtal med Migrationsverket om att ta emot utlänningar som vill ta sig in i landet asylvägen.”

– Nä. Och tillsammans med andra restriktiva kommuner (oftast Allians/moderatstyrda) kommuner hjälper man till att få ett system där några få kommuner/områden blir knökfulla och bidrar till den ”dåliga” integrationen.

”Nog för att jag tro de flesta i vårt parti som företräder partiet skulle skriva under på att de tror på människors lika värde jag skulle bli väldigt förvånad om de inte skulle göra det.Men man måste prata om problem och försöka hitta konkreta lösningar vilket 7-klövern har totalt misslyckats med.

Nog kan det ha förekommit att företrädare har smutskastat något annat parti men mycket bero på vad ämnet och vad beskyllningen gäller.
Men vad jag har vetskap om så har det inte förekommit man har slängt ur sig som i jämförelse de vi bli kallade för just nu som fascist osv..Det visar bara att de andra partierna är hårt pressade.”

– Ja en 90 % neddragning av invandringen är en konkret lösning. Det är sant, men att alla dessa skandaler, domar som varit under lång tid tycker jag visar på vilka som söker sig till SD. Är då gemene SD en rasist/fascist, skummis? Nej det skulle jag inte vilja påstå. Naiva måhända, som inte ser/vill se kopplingarna till främlingsfientligheten och rasismen, men som man från partiets topp försöker dölja så gått det går. Nu försöker man slå hål på Henrik Arnstads uttalande om att SD är nyfascister med att Fof skriver om motsatsen. ”Det är bättre att beskriva partiet som främlingsfientligt, nationalistiskt, konservativt och populistiskt” enligt Dick Harrisson i samma artikel. Ja det låter ju mycket bättre.

”Det som splittrar både politiskt och segregerar landet. Dessutom att man kan hjälpa så många fler på plats för otroligt mycket mindre pengar vilket är Skattebetalarnas pengar dessutom när vi har en fallande vård , skola som är hårt tillstramad redan.”

– Sämre vård och skola är enligt SD flyktingarnas fel?

”Med tanke på att de allra flesta som är drabbade har inte råd eller vill inte åka heller till andra länder för att de vill bygga upp sitt land då allt har lugnat ner sig. Dessa finns i det omedelbara när området och är i stort behov av stöd. 0.154 % hjälper vi med den invandring som sker idag. Den kostar ofantliga mängder pengar lite över 150 miljarder kr på en 4 års period,”

– Ursäkta. Jag förstår inte.

”Enligt statistik så finns det dessutom en överrepresentation (även fast det saknas data i vissa fall). Dessa utgiftsområden kommer ju såklart minska i takt som invandringen minskar.”

– Skvaller och rykten alltså?

”Siffror från arbetsförmedlingen visar att endast 60 procent av invandrarna har egen försörjning efter fem år, att jämföra med de som fötts i Sverige, där över 80 procent har egen försörjning”

– Och med stöd av detta ska invandringen dras ned med 90 %? För mig visar det på att integrationspolitiken inte funkar, MEN LÖSNINGEN ÄR INTE SOM SD FÖRESKRIVER EN MINSKNING AV INVANDRINGEN PÅ 90 %, UTAN EN BÄTTRE INTEGRATIONSPOLITIK DÄR ALLA FÅR JOBB!

”Vilka ska stå den ökade kostnaden? Våra unga, våra äldre, eller våra sjuka?? Med tanke på att vår statsskuld ökar varje timme…. Så är inte plånboken direkt full….

– Nä. SD har röstat för borgerlig skattelättnadspolitik under att antal år nu och inte lär pensionärerna tycka att SD gjorde rätt som svek dem då de röstade ned den rödgröna budgeten.

”Det är endast sådan information som media presenterar till oss väljare och den informationen är felaktig.

– Jepp. Media är i konspiration mot SD. Det är endast Avpixlat odyl. sidor som presenterar sanningen…

Ja se hur det gick för Amerikas indianer som ”tillät” invandring!

– Ja jösses. Vad svarar man på dylika stolligheter. 

”Detta är ingen ideologisk kamp. Detta handlar om dig mig våra barn i vardagen Grupper ställs mot grupper. Att vara ideolog i sammanhanget torde vem som helst förstå inte håller då verkliga faktum liksom pickar på”

– Det är precis vad det är. Detta är en ideologisk kamp! Socialdemokrater har kämpat mot dylika krafter i 100 år och bara för att man skaffat sig kostym och slips så känns det bruna igen. En lort är en lort, även om den rullats i glitter.

”Vi delar och vill upprätthålla den sk svenska välfärden. DET är ett kontrakt jag delar med alla som betalar skatt i detta land. Skola, vård och omsorg, social service, infrastruktur, rättsväsende mm mm- det som gör oss till den demokratiskt välutvecklade del av världen som vi ju är.”

– VI mot DOM. VI är välutvecklade, DOM är…ja vadå?

”Enligt vissa debattörer, är Sverige ett rikt land med god råd att stötta och samtidigt behålla god välfärd. Jag vill påminna om att tidigare regering, sålt ut AP-fond och senare statliga egendomar, allt för att finansiera våra sociala åtaganden. Nu har man inte så många verksamheter att sälja ut för att inhämta medel och det vore, enligt min mening, katastrof ifall staten nu valde att sälja ut Vattenfall, trots Måddans enfaldiga satsningar i Tyskland och Holland, med vattenfallschefen som påtryckare.”

– Vad roligt att man från denna högerkant betecknar Alliansens stora skattelättnader för ”sociala åtaganden”. Men det är ju med SDs stöd man gjort detta? Vad gnäller man för?

Jag blir bedrövad då jag läser mycket av det som skrivs och uttrycket:  Upprepar man en lögn nog många gånger blir den till sist en sanning.

Mantrat är att minska invandringen. Det tycks lösa ALLA problem.

”Vi vill ge den tysta majoriteten en röst” säger Mattias Karlsson, SD.  Vilken majoritet? Jag vill diskutera denna frågan, men från en helt annan utgångspunkt och människosyn än han, och än är inte SDs tankar i majoritet i Sveriges riksdag. För mig gäller det HUR vi kan förbättra integrationspolitiken, inte OM.

För mig finns det mycket att diskutera kring invandringen, men den är EN del av det stora hela. SD vill att allt ska kretsa kring detta och då det är där som man vinner sina strider. Men i morgon ska jag på fullmäktige och det ska bli intressant att höra vad som sägs där då det debatteras andra frågor som inte har med invandring att göra.

Ja kära läsare. Har du nu stått ut hit ner så får jag tacka dig för visat intresse.

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.