Äntligen börjar man känna igen…

…Centern.

Per Åsling far nu land och rike runt likt Don quijote och slåss för Skatteverkets bevarande i glesbygden. Bl.a i Lycksele. Så ska Centerpartiet vara!

Vad som däremot förundras en är att man förväntar sig att nuvarande regering ska skapa en glesbygdspolitik på ett drygt halvår då Centern med Lööf i spetsen har haft 8 år på sig i regeringsställning att fixa biffen. Men för att få vara med och sitta vid rodret så måste man vara beredd på att offra en del, glesbygdspolitiken tex.

Jag läser nu på textTV att man från regeringen vill börja styra de statliga jobben mer till glesbygdens förmån.

På nästa sida öppnar IT-minister Kaplan upp för att man ska uppföra statliga master i glesbygden för att få till en någorlunda mobilteckning i glesbygden.

Luttrad som jag är så tror jag på det först den dag jag ser det, men med denna takt på glesbygdspolitik från di rödgröna så blir Centern snart omsprungna och det måste svida i en del centerpolitiker ute i landet. Kanske dags att sparka ute Stureplanarna och börja snegla på ett annat samarbete än alliansen…

Men allt detta lär kosta och det ska vara roligt och se om man från Centerhåll är beredda att skjuta till pengar om så behövs? Eller kommer man att köra ett Allians+ SD-budgetrace igen likt i höstas?

Men jag förväntar mig att man nu fortsätter på sin inslagna bana att sätta blåslampa på nuvarande regering då det gäller glesbygdspolitik. Vi är få i obygden och då måste ALLA göra sin gemensamma stämma hörd oavsett partifärg. Där får vi hoppas att vi drar åt samma håll Socialdemokrat som jag är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.