Vilken religiös övertygelse har du?

Nu har Ebba Busch – Thor presenterats sig och det dröjde inte länge förrän hon bekände färg. En färgstark kvinna verkar det iaf vara.

Det hon säger är än dock inte direkt överraskande: Att KD är ett högerparti, men hon verkar få mothugg från gamla trogna Alf. Han gillar det inte och den kände advokaten Peter Althin hotar med att hoppa av.

Och som den trogna livets ordare hon är, har hon gått ut med ståndpunkten om att religiös övertygelse ska kunna användas för att slippa utföra aborter och blodtransfusioner för sjukvårdspersonal. Egentligen inget nytt det heller, då även Hägglund hade dom tankarna, men med tanke på hennes bakgrund i Livets ord tror jag att det finns anledning för Sveriges kvinnor att känna oro över vad denna dam kommer att driva för frågor i framtiden. Tillsammans med Adaktusson har nu den kristna högern fått en plattform att jobba från.

Busch – Thor vill inte förknippas med Sara Pahlin (Tea -partyrörelsen och den kristna högern i USA) och det får vi verkligen hoppas. Men det ska bli intressant att se om de kristna, religiösa inslagen blir fler från KDs sida i framtiden.

Men i själva sakfrågan då? Vill vi ha sjukvårdspersonal som vägrar göra vissa saker, tex en abort pga religiös övertygelse? Var ska vi dra gränsen och ska det bara gälla i sjukvården?

Hon vill inte släcka liv i fosterstadiet, men mer pengar till försvaret vill hon ha för att mota ryssen…

Men det kanske var långsökt. Vad vet jag?

 

 

2 kommentarer

  1. €dor

    Jag har läst ditt inlägg, jag vet inte vad jag ska säga, religiös övertygelse? Det är väl inget fel i sig och vilka saknar fortfarande en kvinnlig partiledare? Mona var en, men tvingades bort (av oduglighet?). Sedan Juholt som jag tyckte blev orättvist behandlad av sina egna, gamla envisa tjurskalliga sossar. S försöker nu ändra riktning med hjälp av MP. Vi får se hur de lyckas. Hela politiken har blivit som en cirkus och vem är pajasen? Innan jag uttalar mig om Busch vill jag granska närmare vad hon går för. Hon kanske passar bättre än förra mesen. Vad vet jag?

    Bara en reflektion

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Edor!

      Ja det är väl en reflektion lika god som någon annan, och vi får se var KD landar och vilken politik man nu kommer att föra. Den sätts trots allt mycket utifrån ledarskapet i partiet.

      Men sakfrågan återstår och den hållning man från KD nu vill driva gillar jag inte, men jag ser att förutom regeringspartierna, både Lööf och Björklund slår bakut i denna fråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.