”Hela Sveriges parti”…

… anser Eric Axelsson (SD) att hans parti är.

I diskussion (som inte blev mycket till diskussion) om hur den kommunala budgeten ska gå ihop lyfter han fram ”att säga upp avtalet med Migrationsverket” som en del i att klara den.

På frågan om hur mycket han tror att det ska inbringa till kommunen blev det märkligt tyst och det får en att börja undra.

Sveriges populistiska parti anser jag att han kan kalla Sverigedemokraterna.

2 kommentarer

  1. Eric Axelsson (SD)

    Hej Magnus

    Jag var här om dagen på ett möte med alla gruppledare för alla partier i KF. Vi hade diskussioner gällande budgeten och ekonomin det är verkligen ingen ekonomi som ser så bra ut. Samtal och samsyn och målstyrning var vårt samtalsämne. Det är Vårt ansvar som gruppledare att stå vid skutans roder att styra mot rätt håll, Visst att vi har politiska skiljelinjer och olika inriktningar men ett gemensamt kärlek och samtidigt enormt ansvar till kommunen att sätta kurs i rätt riktning gällande det ekonomiska biten.
    All cred till initiativtagarna i KS .

    MEN… i verksamhets berättelsen kan man läsa *citat* Det ökade mottagandet har emellertid för med sig ökade personalkostnader,ökade ersättningar via försörjningsstöd,ökade tolkkostnader och ökade behov olika stödinsatser.
    *slutcitat*

    och i framtids stycket nästa sida kan man även läsa *citat*
    För många av kommunens invånare är arbetssituationen ansträngd, och på sikt kan det även vara svårt för våra nyanlända att få en egen anställning och en egen försörjning. Det är därför nödvändigt att inte enbart inom den egna verksamheten att arbeta strategiskt med denna utmaning, det är även nödvändigt att tillsammans med individ- och familjeomsorgen, skolförvaltningen och arbetsförmedlingen skapa ett målarbete och förhållningssätt som minskar risken för individerna att hamna I försörjningsstöd. Svårigheten och utmaningen kommer ligga I att skapa goda integrationsmöjligheter I en kommun som redan har en pressad arbetsmarknad och ett begränsat näringsliv … Slutcitat*

    Och handen på hjärtat kan jag säga att SD är hela Sveriges parti kan du göra samma sak Magnus?

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Eric!

      Ditt förslag på hur vi skulle kunna få rätsida med kommunens ekonomi var att ”säga upp avtalet med migrationsverket”. På det fick du en fråga från Åke Nilsson om vad/hur mycket kommunen skulle tjäna på det?
      Men på vilket vis hänger dina citat ihop med Åke Nilssons fråga? Och varför svarar du inte på din egen blogg? Din förslag ligger i paritet med förslaget från ”Agaton Saks”.

      Att kasta ur sig ett förslag som är så löst förankrat som ditt ”säg upp avtalet med migrationsverket” kallar jag populistiskt och endast ett försök på att försöka visa på att ”där är något som kostar kommunen stora pengar”. Men gör den det? Jag vet inte, men det skulle vara intressant att få veta av någon som verkligen vet.

      Du skrev också om att Åke hade en massa tjänstemän till sitt förfogande. Det har även jag, och DU. Ta kontakt med dem så ska du se att du kommer att få mer hjälp än du tror då det gäller kommande budget. Det ska bli spännande att se vad SD i Vilhelmina kommer att presentera. Lite siffror på kronor och ören är väl inte för mycket begärt.

      Och angående det sista du skriver: Jag tillhör ett parti som alltid har välkomnat alla genom alla tider, oavsett tillhörigheter. Med tanke på den senaste tidens utrensningar inom SD behöver du inte vara orolig för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.