Politik kombo våren i fjällen med en aning tuppjuck.

I morgon drar jag iväg på årets första motorcykeltur och den bär av ända ned på Plass`n. Vi får se om de får bryta lös mig från hojen. Varmt lär det inte vara iaf.

Först är det fullmäktigegruppen som har möte på dagen och sedan har vi Sossar repskap på kvällen. Politik från tidig morgon till sena kvällen. En lånad lägenhet av en god vän för övernattning och sedan tisdag är det Kommunstyrelse hela dagen.

En icke allt för vild gissning är att mycket kommer att handla om kommande budget och det ska bli intressant att se vars detta landar. Det känns inte allt för roligt att vara kommunpolitiker i detta läge, men har man ställt sig i denna sits är det bara att löpa linan ut. Jag ska göra allt vad jag kan för att detta ska bli så bra som möjligt. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Annars då?

Jo i Saxnäs börjar vi så smått få fram våra gräsmattor och har man tur kan man kratta lite gräs där solen har fått ligga på och det varit lä. Blåsvädret har gjort sig påmint och det är länge sedan jag varit med om en sådan här kall majmånad.

Mina hönor och tuppen har nu fått återse dagsljuset och idag hade de premiär att få gå ut i stora vida världen. Tuppstackarn höll på att gala ihjäl sig, men det ser jag som ett bra tecken. Hönorna ruggar för fullt och ser ut att vara mer eller mindre plockade och en stackars höna påminner mer om en broiler från frysdisken. Jag tycker det skulle vara kallt och gå ute och picka, men inte heller hönorna verkar klaga.

Vaken ute på Kultsjön är nu stor, men någon islossning har inte börjat och jag hörde att det varit folk uppe vid Röberg som varit ute och pimplat. De hördes hade få se några bumlingar, men de var inte på hugget. Ska man tro på det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.