Nytt arbetarparti eller gammalt högerparti?

Måste säga att jag nästan tyckte lite synd om Fredrik Reinfeldt där han på första parkett på moderatstämman fick sitta och höra sitt livsverk gå i graven av Batra. Att sedan gammelmoderaterna, Adelsohn, Hökmark, Lundgren och ”vet hut” Björk i efterkommande intervjuer gnider in det hela ”in your face”! känns nästan taskigt. Borta är ”öppna era hjärtan”. Nu är det annat ljud i skällan.

Frågan är nu vem som ska bli oppositionens ”first lady”? Hur ska Batra bete sig med två stridslystna kvinnor i Bush-Thor och Lööf? Finns det plats för en tredje? Av de tre så måste jag ändå säga att jag tycker hon verkar mest sympatisk, men det kan ändras fort.

Att Björklund skulle göra någon sorts comeback känns inte riktigt aktuellt och han känns som en föredetting och verkar mest vilsen.

Jag undrar om inte ”Nya moderaterna”, det sk. arbetarpartiet är ett minne blott och det gamla moderatpartiet åter ser dagens ljus. Hade inte Bohman varit död sedan länge kanske han hade blivit vald ist. för Batra. Kanske fler nu ser dem som de verkligen är; ett gammaldags högerparti.

Söker du ett arbetarparti får du nog se dig om till vänster.

Dimman låg tät över Plass`n när jag passerade i eftermiddag, men i höjd med Hällfors lättade den och i vår fina dalgång lyste en nedåtgående sol.

Ha det gott!

En kommentar

  1. edor.a

    Gösse je vet in´t va je ske sege? Jag tycker egentligen Reinfeldt var en stor skit och hela hans regering. Namnet ”Nya Moderaterna” var bara en floskel som höll i 8 år, eller som man försökte lura i folket det skulle vara någon skillnad mellan moderater = höger och samma sak igen. Basuneringen ”öppna era hjärtan” var väl till de som redan fått känna på högerpolitiken, de som hade det minst som redan fått satsa. Slutar man som statsminister, eller flyr fältet och sedan kan ha 100 000/timme anser jag trovärdigheten är noll. Kanske bättre såhär ändå, då är de i sitt rätta element, den gamla högern som vi känner igen.
    Tjoflöjt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.