Halloween och höstlov

I fredags var det stor fest för barnen i vår dalgång då föräldrar drog ihop ett gäng (hemligt vilka) för att ställa till kalas och disco i skräckens tecken med monster, häxor och annat oknytt.

De yngre fick börja med festligheter och träff med en häxa som bjöd på allsköns konstigheter med bl.a häxbrygd och knotiga fingrar. Mums!

De äldre barnen samlades vid Lokalen kl 19 för att påbörja en riktig spökstig över berget. Starten var uppe vid Ricklundgården för att i mörkret endast ledda av några marschaller här och var hamna nere på skolbacken. Vägen över berget kantades av alla de möjliga hemska figurer och underjordiska varelser. Och tydligen hade det bosatt sig någon både i ”Hans Nils” och i ”Petters” stugor… Huga!

Kvällen avslutades sedan med ett disco, och ska man tro de rapporter som inkommit från barnen var det med en skräckblandad förtjusning, och en önskan om att det ska bli tradition av detta. Vad det blir av det återstår att se.

I övrigt har nu höstlovet börjat för barnen och för oss lärare återstår en del arbete med planeringar och förkovringar. En del av oss far på kurser och en del stanna kvar och jobbar på skolan.

Själv blir jag kvar då jag inte tyckte mig finna någon kurs som passade in i min nutida lärargärning och ämnen. Återstår en del hemarbeten för mig alltså. De som är lediga får ta ut av sin kompledighet (om det finns någon att ta).

Ett par plusgrader och lite snö som singlade ned, men inget som lade.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.