Vilka hot ska vi skydda oss mot?

Senaste veckan har det högerextrema våldet frodats med ett flertal mordbränder mot tänkta asylboenden/ asylboenden och en svärd/knivattack mot barn och elever på en skola i Trollhättan där två människor fick sätta livet till för en galen terrorist.

Riksdagsman Kent Ekeroth (SD) stod i Trelleborg dagen innan morden i Trollhättan och propagerade mot massinvandringen som liknas vid en invasion och som skulle ödelägga vårt land. Sverigedemokraterna ska ses som en ”motståndsrörelse” och man uppmanar till sina medlemmar till motstånd. Man hade försökt debattera i riksdagen, men det hade inte hjälpt och nu skulle varje riksdagsledamot ut in i verkligheten, heter det.

Ekeroth avslutar sitt tal med en varning till lyssnarna att inte prata med media då de inte är att lita på. Istället ska man förlita sig till det egna ”medieutbudet”. AVPIXLAT, etc, etc. Något som går helt i linje med Ekeroths syn på ”vanlig” media som är genomkorrupt och på vanligt SD-manér är ”mainstream”. På sitt Twitterkonto har han twittrat om att ”stoppa” annan media.

Retoriken är hård med anspelningar på att vi är under invasion och de (SD) är motståndsrörelsen och lillebror Ekeroth går ett steg längre där man ska ”bekämpa detta monumentala misstag som totalinvandringen innebär med alla till buds stående medel!”

För gemene man flödar hatet i sociala medier, bloggar och på FB florerar bland dessa galningar inlägg med frågan om läsarna vill ha nyval eller inbördeskrig??? pga flyktingkatastrofen. Påfallande många väljer det senare och storhopen av dem visar öppet att det är SD som är deras partitillhörighet.

I veckan stod det öppet nazistiska Nordfront på torget i Ö-vik och propagerade. De flyttar fram sina positioner och enligt uppgift börjar de finnas så nära som i Lycksele.

Tycker du att dessa män (det är än så länge mest män) låter mysiga?

Om du nu inte tillhör den kategori av människor som kan falla under beteckningen ”hatare”, tycker att SD verkar vara ett alternativ ”för det är ju bara dom som gör något”, men tycker att detta jag skriver verkat konstigt föreslår jag att du tar dig tid att lyssna på hans tal. Om du sedan har FB så sök upp några sidor med anknytning till ”Sverige” och botanisera runt bland hatarna. Om du då börjar känna dig illa till mods så föreslår jag att du sätter dig ned och tänker dig för om du vill vara en del av detta ”hatkollektiv”? Vara en del av dem som föreslår diesel/ etanol istället för bensin pga att det ena brinner längre och det andra lämnar inga spår (påstås det). Det är dessa människor som vill in i våra folkvalda rum.

Från SD-håll slår man ifrån sig och menar att man inte har någon del i det hela. De kan ju inte lastas för vad de säger och hur det tas emot i hjärnor där det råder sladdförvirring och en del ledningar inte verkar vara dragna ända fram…

Men för att ta en liknelse så kanske de inte själva kastar bensin på elden, men eldar på dem som gör det.

Mot bakgrund av detta undrar jag då hur vår lokale företrädare för SD i Vilhelmina, Eric Axelsson tänker utifrån den interpellation och motion som han skrev till senaste kommunfullmäktige? Då jag inte var kallad till senaste kf (jag är ersättare) så har jag inte riktigt pejl på vad som hände med hans interpellation och motion. Men en fågel kvittrade att interpellationen måste ställas till en person och därför måste göras om. Motionen skickades däremot vidare från kommunfullmäktige till kommunstyrelsen (ks). Där har jag dock en del att säga till om som ledamot.

Hans tanke är att Vilhelmina kommun ska upprätta en handlingsplan för att möta ”våldsbejakande extremism” med hänvisning till olika Jihadistgrupper, ISIS, Boko Haram etc. och som väller in i landet enligt Axelsson.

Och hans tanke kanske inte var så dum, men min fundering är om man ska upprätta en sådan plan isf måste lägga till en del i bakgrunden till att den ÄVEN ska gälla högerextrema terrororganisationer. Och med tanke på SD-ledningens agerande, eller brist på agerande snarare, kanske även SD ska räknas in i dessa? Frågan är om man från SD är intresserad av att ändra denna text?

Nu är det ju så att Eric Axelsson och SD bojkottar VK och dess blogg eftersom de varit orättvisa mot dem, men vi får se om detta renderar några kommentarer.

Tills dess: Ha det gott!

– 6 men ingen snö (förutom uppe på fjälltopparna).

 

 

 

 

10 kommentarer

  1. Truth4U

    Visst kan du få en kommentar. Jag tror faktiskt att du inte har fullständig information om vad detta handlar om, såväl ekonomiskt sett som för vårt välfärdssamhälles framtid. Du litar troligen fortfarande på våra politiker, SVT och tidningar.

    Jag själv är inte SD-anhängare, men likväl numera helt övertygad om, att den mest skrämmande insikten hos samtliga partiers strateger, är VETSKAPEN om, att enligt senaste forskning (allt fler rapporter pekar på detta), SÅ HAR SD RÄTT i sina påståenden om flyktingkostnaders storlek, utomeuropeiska flyktingarnas lägre utbildning (betraktat som grupp), och därav klart negativa bidrag till vår gemensamma sektor. Utomeuropeiska flyktingar kräver alltid som grupp (under deras livslängd) mer i bidrag än deras inbetalda skatter. Åldringsvården belastar de ungefär som svenskar, så det blir ingen avlastning där heller. Partiernas vetskap om detta, gör att SD till varje pris måste svartmålas innan fler väljare får upp ögonen för dessa förhållanden.

    De utomeuropeiska flyktingarna avlastar därför på intet sätt vårt samhälle, utan kräver ständigt tillskott från dagens befintliga svenskar (enligt den forskning jag sett. Jag har inte sett en enda utredning som tyder på motsatsen). Därför vill helt naturligt få länder ta emot dessa flyktingar. Tidigare flyktingar från Europa bidrar också då de ”varit lönsamma”) för mottagarlandet , vilket skiljer dem från de utomeuropeiska. Detta är inte rasistiskt utan kalla fakta och resultat av många samverkande faktorer, där inget har med ras att göra.

    En viktig faktor är naturligtvis, att Sverige är sämst i Europa på integration av flyktingar. Tror någon vi klarar nuvarande anstormning av 100 000-tals fler (och sämre skolade) på bättre sätt? Vad talar för detta? Mitt svar blir: Absolut ingenting: Dessa flyende storstadsbor kommer mest troligt att bosätta sig i gettoliknande hyreskvarter i våra större städer, men den absoluta merparten kommer aldrig att få ”riktiga jobb” (som dessutom blir en framtida bristvara även för dagens ”svenskar”, vilket inte gör det lättare att få jobb.)

    Som jag ser det, är det SVTs och massmedias missbruk (censur?) av sitt informationsmonopol, som är roten till nuvarande eskalerande utveckling, där Sveriges nu slits isär, med våld från både flyktingfrämjare och flyktingmotståndare. ALLA OBEHAGLIGA FAKTA TIGS IHJÄL.De får inte komma fram till allmänhetens kännedom, då rasar hela propagandabygget. Men forskarvärlden struntar i massmedia. De ser sin framtid utanför Sverige, och för dem är SANNINGEN viktigast. De fortsätter leta fram fakta, även om SVT och massmedia just nu svartlistar dem och vägrar publicera deras upptäckter. Bara SD tar till sig delar av dessa rön och bygger sin politik på detta.

    Nej, jag röstar inte SD, men övriga partiers politik leder just nu mot en katastrof för Sverige, därför har jag engagerat mig. Den kurdiske flyktingen och nationalekonomen Tino Salandaji är vår internationellt mest kände forskare om flyktingar. Han öppnade mina ögon, och på hans hemsida http://www.tino.us , försvann min sista tilltro till politikers och massmedias påståenden i flyktingfrågan. Massor av känslor, men få FAKTA. Salandaji bygger endast på fakta, inkl alla obehagliga fakta.

    Så läs 2-3 sidor på http://www.tino.us , så förstår du vad jag menar och varför Salandaji alltid varit och är flitigt anlitad utomlands, men tigits ihjäl totalt i Sverige. (nu börjar han dock tydligen släppas fram på udda kanaler även i Sverige. Får se när SVT ”tvingas” anlita även honom?)

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej vad du nu heter?
      Inte rösta på SD? Hur blåögd tror du jag är? För att inte tala om mina läsare.
      Det var mycket text för ingenting må jag säga.
      Du svamlar runt det hela som katten runt het gröt och sedan hänvisar du till Tino Sanandaji? En kvasiekonom som inte går att ta på allvar och som du hävdar nått internationell publik. Om han nu rönt sådan internationell uppmärksamhet så undrar jag varför du inte länkar till dessa utan TILL HANS EGNA HEMSIDA?
      Och JA: jag litar mer på politiker (jag är en själv en, i fall du har missat det), SVT och tidningar än på dina sk. källor (Tino bl.a) och propagandamaskiner.
      Men du får trösta dig med att jag är PK och styrd av mainstrem…

      • Truth4U

        Visst är det hemskt att jag i Sverige inte längre vågar agera i eget namn, för då riskerar jag bli automatstämplad ”rasist” av alla mindre insatta, detta bara för att jag inte ”framför rätt uppfattningar”. Så dåraktig är jag inte, men jag röstar faktiskt inte SD. Däremot kan jag idag hävda att ANDEN (sanningen) ÄNTLIGEN TYCKS VARA UTE UR FLASKAN. För mig var det bara en tidsfråga innan så skulle ske. Och idag hände det. Titta på nedan video. Där får du höra två personer enas om att

        DAGENS SVERIGE KAN VÄLJA MELLAN TVÅ ALTERNATIV

        a) behålla välfärdsstaten – vilket inte går med dagens tagna politiska beslut

        b) montera ned välfärdsstaten – vilket ”marknadskrafterna” gör, om vi inte klarar integrera flyktingarna (något vi inte klarat de senaste 20 åren enligt all forskning)

        http://www.efn.se/nyhetsrummet/nyhetsrummet-flyktingdebatt/

        Oavsett vad vi väljer blir det en mycket dyrbar historia för svenska folket. Och sluta nu utgå från att alla som har andra uppfattningar än du själv stöder SD. Äntligen börjar även vi andra, som verkligen är oroliga för att Sveriges framtid ska bli alternativ b) se våra budskap gå fram i diskussionen. Det är enklare att stämpla motparten ”rasist” än att agitera mot oss i dessa frågor. För alternativ a) kräver enorma förändringar i Sverige, både i pengar, men också politiskt, inte minst på arbetsrättens område, bara för att ta ett politiskt svårlöst exempel av många, som ingen ännu vågar nämna. Därför går vi just nu mot alternativ b) vilket blir ännu värre

        För nu har bilden av hela sanningen släppts loss. De båda deltagarna ovan kan knappast stämplas ”rasister”. Nu måste deras argument och bevisning prövas. Sedan blir det fritt fram för dig och alla andra svenskar, med alla fakta tillgängliga, att välja vilket av de båda alternativen du tycker är bäst, utan att svartmåla mig som bara redovisar de fakta jag vet, som du inte vill eller kan ta till dig. Vi lever ju i en demokrati (även om yttrandefriheten tyvärr har blivit väldigt begränsad senare år jämfört med 1900-talets)

        PS
        Den (svensktalande) kurdiske flyktingen , men i USA skolade nationalekonomen, Tino Salandaji är Sveriges särklassigt internationellt mest kände forskare om flyktingar och en (ofta automatiskt) efterfrågad auktoritet på alla flyktingfrågor i bl a Norge, Danmark, Tyskland. Han intervjuas ofta i dessa länders TV- och radiomedia. Hans uppgifter har även spritts på t ex Washington Post i USA, The Independent i London, Die Welt i Tyskland, Al Jazeera i muslimvärlden, kort sagt världens ledande tidningar. Mig veterligt har vi ingen annan flyktingexpert av hans kaliber i Sverige. Kolla på tino.us så hittar du mycket mer om honom.

        Svensk mainstream har hittills försökt tiga ihjäl hans existens. Nu klarar man det inte längre. Mainstream tycks bara ha sitt fokus på att gräva sin egen grav. Världen har allt blivit konstig.

        • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

          I natt brann ett nytt asylboende och som betecknas av polisen som försök till MORDBRAND!!!
          Jag diskuterar det högerextrema våldet och terrorismen som NU pågår. Där barn och vuxna har dött av knivar, där barn och vuxna håller på att brännas inne.
          Du verkar inte ha några problem med dessa terrorhandlingar då du inte nämner det över huvud taget och vill ändå inte bli betecknad som rasist? Du vill ge sken av att du är ”nyväckt” och fortsätter samma trams om Tino Salandaji.

          Detta mina damer och herrar är hur man från den extrema högern försöker slå tillbaka mot det etablerade samhället genom att framföra sina ”egna” forskare, sina ”egna” media som de rätta och sanna. Och alla krafter som bjuder dem motstånd blir sålunda vänsterpropaganda, PK, mainstream . För den som kan sin historia så känns den igen.

          Men för den som inte har förstått hur Sverigedemokraterna uppstått så länkar jag till Expo (vänsterpropaganda och mainstream) och dess vitbok om SD där du kan följa partiets historia från dags dato tillbaka till 1988 då partiet bildades av en bunt nazister och fascister.
          http://expo.se/sverigedemokraterna/page/6/

          • Truth4U

            En sak ger jag dig en STOR eloge för. Du gillar inte mina åsikter, men censurerar ändå inte bort mina (av sakskäl långa) inlägg. Det hedrar dig. Du är därmed EN RIKTIG DEMOKRAT i mina ögon. Du liksom jag tycks hedra den urgamla demokratiska grundsynen: Jag gillar inte dina åsikter, men är beredd att dö, för din rätt att få framföra dem. Tack för det.

            Vi diskuterar dock två skilda frågor. Om du läser vad jag skriver, så motsäger jag inte heller din faktabeskrivning av SD. Jag framför bara en annan HELHETSBILD UTIFRÅN NU KÄNDA FAKTA I FLYKTINGFRÅGAN, som liknar den som resten av Europas politiker (undantaget Tyskland och Sverige) reellt tillämpar bakom sina politiska ordflöden. Jag själv blev FULLT UT insatt i flyktingfrågans problematik för första gången 1988 hos dåtida Statens Invandrarverk i Norrköping, och har till och från sedan dess följt utvecklingen.

            Under senare år har jag alltmer frustrerats av den felaktiga, delvis förljugna, vinkling som våra svenska politiker (och massmedia) meddelat det svenska folket. Deras tal stöds ej av forskning och kända ekonomiska fakta, Denna förljugenhet göder en splittring som tycks dela Sverige i två delar: ”rasister” och ”icke-rasister”. För säkerhets skull automatstämplar sedan etablissemanget alla ”icke-rasister med obekväma sanningar” också som ”rasister” i stället för att bemöta deras ibland obehagliga fakta. Så skall inte en demokrati fungera enligt mitt synsätt.

            Jag avstår från att kommentera det politiska apspelet med annat än: Land skall med Lag byggas. Självklart ska lagbrott bekämpas med all kraft. Med all kraft! Tyvärr konstaterar jag då, att vissa lagbrott ”i rätt syfte” 2015 tycks ändå grupper i etablissemanget tyst acceptera. Så vart är Sverige på väg? Ser inte dessa människor konsekvenserna av sitt egna agerande. Att andra människor sedan tror sig ha rätt göra samma sak i sina egna syften. Det skrämmer även mig. Brott skall beivras med ABSOLUT NOLLTOLERANS enligt gällande lagar. Det är för mig en självklarhet.

            Att förvanska SANNINGEN på lång sikt ar alltid omöjligt. Förr eller senare kommer den fram, och dagens oklara tillstånd gynnar enbart SD, som du naturligtvis har all rätt att bekämpa med faktaargument. Men övriga partier måste även börja redovisa på ett trovärdigt sätt hur Sverige ska komma ur den stora ekonomiska kris flyktinginvandringen nu skapar, vilket framförs i ovan video. Smutskastning av SD ger bara kortsiktiga vinster, då SD hittills i stort sett är det enda parti, som redovisat (ett förvisso orealistiskt) alternativ, men som ändå haft mer kontakt med verkligheten än övriga partiers framdrömda scenarier utan kontakt med verkligheten..

            Kommande års, för stora grupper troligen svåra, ”verklighet” kommer sannolikt att driva nya väljargrupper mot SD, om de ensamma får ha monopol på (sin) verklighet.

            Jag hoppas i alla fall, att vi båda lärt oss något av denna debatt.
            Tack för det.

  2. Göran Jonzon

    VIlhelmina kommun har en krisledningsorganisation som mycket snabbt kan sättas på fötter.
    Den tränas regelbundet och brister utvärdceras och åtgärdas.
    Syftet är att kunna hantera vilka oföutsedda händelser som helst, alltifrån en brand i ett ställverk, som slår ut hela elförsörjningen när det är minus 30 grader utomhus, till ett meteoritnedslag som ger en chockvåg som krossar fönster och sätter eld på skogen.

    Somliga scenarios är mer sannolika än andra och bör ingå som utvalda träningsobjekt vid övningar.
    Eric Axelssons motion om våldsverkande extremism tillhör knappast den gruppen, så långt jag kan se.
    Dessutom saknar kommunen både spanings- och polisiära resurser att hantera ett sådant scenario, varför jag tycker frågan är felriktad och iställe borde ställts till SÄPO eller lokala ordningsmakten.
    Eller förväntar sig Axelsson att vi folkvalda ska organisera en väpnad försvarsmilis eller rent av atackera flyktingförläggingar i förebyggande syfte?
    Att du efterfrågar en förklaring ställer jag mig bakom.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Göran!
      Så är det nog.
      Men frågan är om vi får se oss om i stjärnorna efter en förklaring från vår lokale SD-företrädare enär han och hans parti bojkottar VK-bloggen.

  3. Stefan

    Vad har SD och bränder och dåd med varandra att göra? Hur många SD:are har man kunnat bevisa är skyldiga i dåden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.