Info till allmänheten

Just nu har jag väldigt mycket att göra på både jobb och fritid och bloggen blir då lidande, men nu tycker jag mig behöva lägga in en fundering.

Jag ser att man efterfrågar info till allmänheten från ”allmogen” och det kan nog vara på sin plats.

Jag kan nog själv tycka att det är lite klent om den saken från den styrande majoriteten, men vad det beror på kan jag bara spekulera i, och i denna fundering utgår jag helt och hållet från mig själv (som faktiskt tillhör denna ”styrande” majoritet”).

Jag har försökt berätta utifrån de möten som varit om hur jag upplevt saker och ting. Dessa försök kan ena stunden vara via min blogg eller via ”sossebloggen” här i Vilhelmina. Men det kan även vara via vårt interna ”informationsplank” PIA (Partiets Inre Arbete). Det sistnämnda är dock förbehållet vi i Vilhelmina som är medlemmar i partiet .

Under det snart två år som jag varit verksam som politiker och bloggare har jag följt detta förfaringssätt, men dock är det så att det även har följt arbetsbelastning, tid och ork. Detta är något jag gör på min fritid och som för alla andra så måste det prioriteras med familj, arbete och annat som kretsar i ens liv. Jag (eller någon annan fritidspolitiker för den delen) har inget betalt för att sitta och svara på frågor eller tycka i frågor. Det gör man efter eget tycke och ork, eller både ock. Det jämförs hit eller dit och jag vill inte ta ifrån någon någonting, men kan konstatera att förutsättningarna för en fritidspolitiker ser olika ut för oss allihop.

Men om vi då ska titta på detta medium och VK så är det ju onekligen så att det är här som den mesta aktiviteten förekommer med ”tyck till” och bloggar. Och ska vi vara ärliga så ligger vi i Vilhelmina i framkant i detta medium för jag tror inte jag kan hitta en kommun där det skrivs/tycks så mycket i dessa två ”kategorier” som i Vilhelmina. På både gott och ont kan jag tycka. Vad är sant och vad är falskt?

Enligt mig så skrivs det fruktansvärt mycket DYNGA på VKs tyck till-sida att det är svårt att förhålla sig till det. Och detta under anonymitet, även det på gott och ont.

Det skrivs i ”tyck till” om saker (främst som har anknytning till Vilhelmina kommun), men dessa anonyma skriver aldrig/sällan på de bloggar som finns om förhållandena i Vilhelmina (eller är det samma personer?).

Personligen skriver/svarar jag aldrig/sällan  på detta forum då jag inte vet vilket syfte insändaren har? Är det för att starta ett misstroende eller en genuin fråga utifrån okunskap?  Jag vet inte, och det vet inte någon annan heller (med kanske undantag för VKs redaktion), och då är frågan om jag ska prioritera min tid till detta? Jag har annat att göra.

Då det gäller bloggar ser jag det hela på ett annat sätt.

Vi har flera bloggare i Vilhelmina som framför synpunkter och åsikter, och alla gör vi det utifrån vår egna synvinkel och syften. Tro inget annat. Men samtidigt är det så att lyser man med sin frånvaro så har man ingen chans att påverka och tycka. Så är det.

Många slår ifrån sig och säger att de inte läser bloggar, ”det skrivs så mycket…..” och sedan får det vara bra med det. Det följer mycket skit med internetmedia och vad som där sägs, men samtidigt är det denna tids stora medium och det är bara att acceptera anser jag.

Jag har försökt förklara för gemene man slagkraften i bloggens kraft, men det är svårt att förstå. Själv har jag kopplat min blogg till Google analytics och där kan jag se hur NI mina kära läsare fördelar er, var ni kommer ifrån, region, land etc. Jag kan se att det läses mer på vardagar än på helgdagar. Och om jag sedan skriver om något saftigt så klättrar bloggen upp på bloggtoppen och det gillas och delas till höger och vänster….

Nu är det vitt på backen i Saxnäs och skidspåren har börjat prepareras. Enligt uppgift finns det 5 km skate efter Satsfjällsvägen, elljusspåret är trampat, men behöver någon dm till för att bli bra. Vi får se om det kommer någon mer snö innan helgen.

Ha det gott!

 

 

2 kommentarer

  1. E Abrahamsson

    Ganska intressant med Analytics, roligt att så många från utlandet följer bloggen (den jag har, 1 kommer jag lägga ner).
    En liten privat historia är när vi i våras träffades på bilskolan för att bli ”körlärare”.. Hos oss är det grejat nu och en till får nu köra bil i familjen. Gud så skööönt!

    Lev väl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.