Utvalda bloggar på VK

VK har tidigare blivit beskylld för sin hantering av bloggar(e), och nu är det min tur att ge dem en känga.

Trots att jag har varit ett Lövenfan ända sedan barnsben (och fortfarande är det) måste jag säga att jag förvånats över hur Lövenbloggen ständigt och jämnt hamnar i kategorin ”Utvalda bloggar” på VKs bloggportal.

I snart två år har jag bloggat och aldrig mig veterligen hamnat i denna kategori. Men det har nästan ingen annan heller.

I min enfald trodde jag en gång att kategorin ”utvalda bloggar” var ett försök att få fram bloggar som kanske är lite smalare i sin inriktning eller kanske få in en och annan att provläsa en blogg som gemene man inte läser i normalfallet. Ett sätt från VK att bredda bloggutbudet helt enkelt.

Men det verkar inte syftet vara och då kan man undra vad det verkliga syftet är? VK får gärna förklara för mig och mina läsare.

VKs politiske chefredaktör Ola Nordebo verkar ha turen att hamna i denna kategori. Det är inget fel på hans blogg och det finns mycket läsvärt där, men jag drar åt mig öronen då jag ser hur man från VK hanterar det hela. Det känns inte bra.

Jag tycker att det är bra att man ”pushar” lite extra för bloggarna med en kategori ”utvalda bloggar”, men vad är kriteriet för att hamna inom ”Utvalda bloggar” enligt VK? Rätt hockeylag? Rätt politisk åskådning?

Kanske dags att man tar sig en funderare om detta på VK.

 

En kommentar

  1. Göran Jonzon

    Mitt förtroende för VK:s redaktion i rollen som kvalitetsdomare är tyvärr väldigt lågt, för att inte säga obefintligt. Nu finns ju en mer objektiv sortering genom ”Mest lästa” och ”Mest kommenterade”, vars rangordning får man förmoda sker på rent aritmetiska grunder och fria från politiska korrigeringar i linjering med redaktörens egna politiska smalspår ?

    Kan redaktionen hålla sig till att framhålla Björklövens bloggare såsom den ständigt absolut odiskutabelt mest intressanta, så är jag utmärkt nöjd med att slippa deras inblandning som utvärderare av alla andra blogginlägg!

    De flesta av oss har nog redan uppfattat hur svårt VK-redaktionen har att hålla öppet hus för en fri demokratiskt ocensurerad debatt och då kan ”Lövenbloggen” utgöra en utmärkt tillflyktsort för dess åsiktsrädda riddare. Jag har ännu inte fått svar på varför jag sorterats bort från gruppen ”Politik och Opinionsbloggar”, trots att jag nästan uteslutande debatterar inom detta ämnesområde? Samtidigt håller man fast Lennart Holmlund där som till stora delar blandar in sportreferat om just Björklöven även han och dessutom inte längre uppbär förtroendeuppdrag som kommunalråd ?

    Outgrundliga äro VK:s bloggpolicy´s, för man måste nog använda pluralisformen då det tycks ha en uppsjö olika policys.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.