SD-kopplingar till nazismen

Jag hittade en intressant sida med en skrälldus av länkar för den som tvivlar på var detta parti har sina rötter. Så speciellt till dig som inte köper detta med SD och deras nazistiska/rasistiska bakgrund:

SD kopplingar till nazismen:

 1. Man bakom nazistiskt bokbål invald i SD-styrelse
 2. Utesluten SD-politiker förhandlar om att bli nazist på heltid
 3. SD har en historia av att behålla politiker som uttryckt antisemitism
 4. SD-politiker bakom rasistisk och förintelseförnekande blogg
 5. SD-politiker: SD hatar muslimer på grund av Ekeroths judiska påbrå
 6. SD-politiker om nazister: ”Jag tycker att de har kommit ut med vettiga grejer”
 7. Politiker lämnar SD för nazistparti
 8. Sverigedemokrat samarbetar med nazistisk representant
 9. SDU-politiker berättar öppenhjärtigt om hur han blev nazist
 10. SD-topp ser inga problem med att partikamrater sprider nazistblogg
 11. SD:s representant i Östra Göinge skriver att det är vetenskapligt belagt att diverse ”raser” har lägre IQ
 12. Riksdagsledamot hyllar nazistiska SVP:s aktioner – ”Det är mycket bra”
 13. SD-politiker delar nazistiska bloggar på facebook: ”datorn var ju på reparation?”
 14. Erik Almqvist till organiserade Nazister ”Vi respekterar dig och ditt engagemang”
 15. Erik Almqvist – Ska inte nazisterna få försvara sig när vänstern misshandlar dem?
 16. SD-nämndeman poserar med mordmisstänkt beväpnad nazist
 17. Riksdagsledamot diskuterade strategier med nazister: ”Vi svenskar måste vara taktiska”
 18. SD Norrbottens vice ordförande avslöjad: nazist eller sverigedemokrat?
 19. SD-politiker stödjer terrorstämplade nazister
 20. SD-politiker sprider nazisters uthängning – flera personer hotas till livet
 21. IRM rekommenderar – nazisterna drev samma kampanj mot tiggare som SD
 22. Vice ordförande i SDU Norrbotten – Breivik borde inte få något straff
 23. SD-politiker avslöjades som före detta nazist – kräver Expressen på 250 000 kr för hatbrott
 24. Riksdagsledamot hånar Pascalidou – flytta till Grekland om du känner dig hotad av nazister
 25. SD:s ledning tillåter nazimärke i riksdagen – har förbjudits i tyska parlamentet
 26. Björn Söder intervjuas av förintelseförnekare och högerextrem tidning
 27. SD-topp uppmanade ”kryptonazister” att skriva om Sahlins svärson och hans hudfärg
 28. Se SD-toppen som städar med nazi-armbindel – det är spexigt
 29. SD-politiker gillar nazister – du din jävla vänsterkommunist, stoppa upp telefon i arslet
 30. SD-politiker heilar utklädd till Hitler – jag har ganska sjuk humor

Och NEJ. Jag har inte varit inne på alla länkarna (men många av dem), men till skillnad från trollens artiklar så finns det länkar och de för dig runt till olika tidningar/media och dess sidor (för att inte tala om alla skärmdumpar).

För den som inte är nöjd kan även gå in på EXPOS hemsida och den vitbok de skrivit till SD.

15 kommentarer

 1. Varsågod

  Minns några sosseskandaler från 1990-2000talet också. Sedan kan vi minnas alla DDR kopplingar också, men nu tar vi lite ”finare” skandaler.

  Sommaren 1995. Statsminister Göran Persson sade i riksdagen att han med kraft ska brännmärka alla som talar illa om Sverige utomlands.

  Hösten 1995. Mona Sahlin, vice statsminister och arbetsmarknadsminister, avgick då en riksdagsutredning upptäckt att hon använt sitt kontokort från riksdagen till privata inköp av varor och tjänster, vidare att hon betalt barnflickor svart, inte betalt daghemsavgifter eller deklarerat, ådragit sig 98 parkeringsböter samt inte betalat in teve- och radio licenser. Hennes misskötta privatekonomi ledde till att Kronofogden förberedde åtgärder. Hon hade just accepterat att efterträda Ingvar Carlsson som partiledare men lämnade alla uppdrag 1996, dock efter att ha tagit en semester på Mauritius tillsammans med tre kollegor på regeringens bekostnad.

  1996. Tidigare ordförande i Kommunalarbetarförbundet och numera landshövdingen i Örebro län Sigward Marjasin upptäcktes klippa kvitton för sina utlägg på märkligt sätt. Han åtalades för att missköta offentliga medel och förfara olagligt med sin privatekonomi men friades. Ledande socialdemokrater kritiserade honom offentligt.

  Vintern 1998. Stockholms stads socialdemokratiska borgarråd Mats Hulth har sedan länge köpt öl och sprit för skattebetalarnas pengar avslöjade pressen. Regler för stadens internrepresentation och alkoholkonsumtion hade inte respekteras av Hulth. Han försvarade av lokala socialdemokratiska föreningar men avgick
  2000.
  Familjeband mellan socialdemokratiska ledare uppdagas när före detta utrikesminister Lennart Bodströms son Tomas Bodström gavs ministeruppdrag samtidigt som före detta justitieminister Anna-Greta Leijons dotter Brita Leijon blev minister. Nepotism kartlades inom de socialdemokratiska familjerna Nuder, Larsson, Toreson, Carlsson, Palme, Holmqvist, Damberg, Marén, Lindh och Holmberg.

  Hösten 2000. Utrikesminister Laila Freivalds köpte sin hyresrätt när den omvandlades till bostadsrätt vilket stred mot socialdemokratisk policy. Hon efterträddes av Bo Ringholm

  Vintern 2001. I samband med attentaten i New York 11 september tilläts CIA föra bort två egyptiska medborgare utan att Sverige får garantier om att inte tortyr kommer användas mot dem i Egypten. FN, riksdagen och Human Rights Watch kritiserar bortforslandet men ansvarig minister var den mördade utrikesministern Anna Lindh vilken alla sedan efteråt lätt kunde beskylla utan hennes möjlighet att försvara sig.

  Vintern 2002. Statsminister Göran Perssons hustru Anitra Steen som leder Systembolaget fick besvara kritik angående hennes anställdas kontakter och eventuella korruption från leverantörer. Hon bedyrade sin okunskap om vad som försiggått under hennes ledning.

  Vintern 2002. Migrationsminister Jan O. Karlsson uppbar samtidigt lön från Sverige och från EU uppdrag vilket gjorde hans tidigare uppmärksammade kräftskiva på skattebetalarnas bekostnad än mer besvärlig att förklara för media och svenska folket

  Våren 2004. Statsminister Göran Persson köpte en herrgård på 250 hektar i sörmländska Torp för 15 miljoner kr. Många svenska arbetare och socialdemokrater förlät inte detta trots att köpet var lagligt.

  Sommaren 2004. Finansminister och vice statsminister Bo Ringholm ansågs ha brustit i sitt ledarskap i den idrottsklubb Enskede IF han varit ordförande för i tio år. Hans bristande kännedom om anställdas svarta löner ledde till polisutredning som dock lades ned eftersom brottet ansågs preskriberat.

  Hösten 2004. Fackligt anställda och aktiva vid Metallindustriarbetarförbundets avdelning i Trollhättan for till Bryssel där de gick på porrklubb, köpte sprit och sexleksaker för medlemmarnas pengar. En blöt natt spenderade dessa tre herrar 50 000 kr på sprit och prostituerade. Väl hemma i Trollhättan delade de ut dildos till de mest lojala kvinnliga medarbetarna.

  Vintern 2004. Gör

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej du!

   Det var duktigt av dig att minnas och skriva så pass mycket på 31 minuter. Det är nog snudd på rekord. Du refererar till den klippande Marjasin, men jag tycker det verkar som att du är av samma kaliber som honom. För nöjes skull googlade jag på texten om ditt sista påstående om Metalls Brysselresa och vet du vad: Jag hittade exakt samma text på SDs ”oberoende” sajt SAMTIDEN. Så mycket för ditt minne, lille Marjasin där.

   Ja att det funnits skandaler inom Sossarna råder det nog ingen tvekan, men med tanke på den lilla tid SD funnits i Sveriges riksdag verkar man slå rekord även här. Och då inte bara i antal skandaler utan även smaklösheten. Inte för att ta några sossar i försvar, men du jämför sprit/porrskandaler osv. med Sverigedemokraternas NAZISTKOPPLINGAR???

   Jag tackar ändå för ditt inlägg då det på nytt bevisar hur bristen på insikt verkar frodas hos dig och ditt anhang. För det kan väl ändå inte vara så att du sympatiserar med nazister, eller??

  • Fredrik

   Ja kommentarerna är fy f-n. Men det är väl inte björn söder ansvarig för? Jag tänkte specielt efter som sossen holmlund ej anser sig vara ansvarig ens för sina egna kommentarer, hehe. Och nej jag är inte sd, men jag har märkt att ju mer tjat om sd och nazism, så är det bara ännu fler som verkar rösta sd. Och rötterna i rasbiologi behöver vi väl inte tala om va? Mvh fredrik

   • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

    Hej Fredrik!
    Menar du att Björn Söder INTE är ansvarig för sin egna Facebooksida? Lika mycket som jag är för denna blogg kan jag tala om. Än så länge har jag bara censurerat ETT inlägg under snart två års tid (och det var inte från en högerextrem människa. Kan du tänka? Men så kan det gå).
    Och JA. Jag håller med dig. Folk verkar inte fatta tjatet, men lika fullt måste det fram anser jag och nu går SDs siffror ned och iaf jag önskar att detta fortsätter länge… De har inget att göra i Sveriges riksdag anser jag. Hör hemma på historiens skräphög tillsammans med andra extremer.
    Holmlund och rasbiologi…
    Ja det är åt fanders och det finns mer i garderoben hos Sossarna, var så säker. Men allt detta snack är ett sätt att flytta fokus från Sverigedemokraternas företrädare och ideologi.

    • Fredrik

     Hmmm jo att man är ansvarig för kommentarer på bloggen är väl en sak, men jag tänkte att facebook kommentarer kan väl alla lägga utan att dom först blir granskade, i det här fallet björn söders. Jag har ju sett hur elaka ungar skriver skit i kommentarsfälten på sina offers facebook sidor, och det kan man väl inte hålla den mobbade ansvarig för. Sen är det väl uppenbart att tönten söder inte direkt engagerar sig i att ta bort (hets mot folkgrupp) kommentarer…mvh fredrik.

     • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Jag kan ju trots allt välja om jag släpper igenom allt. Det är likadant med denna blogg.
      Jag kan välja att allt går direkt ut på kommentarsfältet utan granskning, men jag vill nog ha ett ord med i laget då jag är ansvarig för sidan. Så är det även på FB vad jag förstår. Och vore karln intresserad av att bli kvitt detta så tror jag att han skulle ha fixat det, men det är ju om han vill…
      Jag försöker ha högt i tak även om det ibland frestar på och ännu har som sagt inget högertroll klivit över min gräns. Men det lär komma.

 2. Varsågod

  Självklart klippte jag! Det har du också gjort, du publicerade precis nån annans text. Du är lite fixerad vid SD va? Dom är onda och du och sossarna är goda. Förut var borgarna stora skräcken, nu är det SD. Tror du att alla SDare är nazister? Allvarligt? Jag tror säkert det finns nassar i SD, men knappast så mycket som motståndarna vill påskina och det finns defenitivt rasister i sossarna också. Vad finns då i V tex. Kommunister och undergrupperna som vandaliserar och misshandlar folk som AFA. Eller är det skillnad?? Var lite konsekvent så blir du trovärdigare…

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Skillnaden var/är att jag kör med öppna kort. Visst skrev jag direkt i mitt inlägg att ”jag hittat en intressant sida”? Du liksom andra tomtar inom din sfär vill ge sken av att det är vanliga ”Svenssons som tycker” (och du skrev att du mindes alla skandaler). När ni sedan inte kan svara kommer PK-kortet fram eller något annat dravel (som något saxat ur en egenkomponerad mediasajt). Allt för att skiten ni tror på inte ska komma fram i dagen.Fixerad? Ett parti med rötterna i nazismen i Sveriges riksdag. Kalla mig oroad.
   Tror jag att alla som sympatiserar med SD är nazister? Definitivt inte, men de sympatiserar med ett parti med rötterna i nazismen och med ett ledarskap som nu inte ens döljer detta faktum. Snarare tvärtom. Det gör mig bedrövad, men ännu mer övertygad att svensk skola har mycket att lära barnen gällande historia och källkritik.

   Trovärdighet?
   Du verkar vara läskunnig och kan se att jag är sossepolitiker. Vad har AFA med detta att göra?
   Jag frågade dig om du ser någon skillnad mellan porr/spritskandaler och kopplingar till nazism? Du svarade inte på detta, men jag förstår att det har att göra med att ”Jag tror säkert det finns nassar i SD, men knappast så mycket som motståndarna vill påskina”.
   Och för att förekomma dig så: JA, det finns GARANTERAT rasister inom Socialdemokraterna (liksom alla andra partier), men inte i paritet med vad som finns inom Sverigedemokraterna och den absolut viktigaste skillnaden: De övriga partierna ser allas lika värde vilket inte SD gör.
   Skillnad?
   AFA är en styggelse, men det är inte AFA som nu patrullerar våra gator och torg (och har aldrig gjort). Det är garden och firmor knutna till högerextrema rörelser likt SD & co. Till skillnad mot dig så ser jag ytterligheter som farliga oavsett om det är höger – vänster, kristna – muslimska. You name it…

  • Leif [email protected]

   Kan inte låta bli att lägga mig i. Jag tycker man ska ta sig en titt på SD:s brokiga väljarskara. Om man börjar med SD:toppen kan det väl inte råda någon tvekan om att ALLA av dessa figurer har rasistiska åsikter. Att många av dem har sina rötter i nazismen torde det inte råda någon tvekan om. Dessutom har ju en del av dem varit ganska våldsbenägna.
   Mot bakgrund av dessa obestridliga fakta, frågar jag mig hur 20% av väljarkåren kan sympatisera med sådana personer. Det är skrämmande att, förutom de lågutbildade unga arga männen som tydligen inte har andra åsikter än att invandrare är roten till allt ont i Sverige, har tydligen en hel del moderater gått till SD. Det kan ju inte bero på SD:s lysande politik överlag, utan även inom detta parti lyser rasismen/främlingsfientligheten igenom. Detta parti med sin höga svansföring, som framförallt representerar den övre medelklassen, den klass som avskyr att betala skatt, som avskyr rättvis välfärd etc. älskar ordet ”privatisering” är rätt så lika SD förutom nazistkopplingar. Ett annat fenomen som stör de ”finaste” moderatstödda kommunerna är tiggeriet. Oj,oj, de känner sig otrygga. Jag förstår dem. Tänk om en gammal gumma som knappt kan gå, skulle attackera dem. De kan ju få en fläck på senaste finpälsen. Något annat kan de rimligen inte frukta. Jag skulle snarare kalla moderater för stora hycklare.
   Att nu SD förlorar väljare är i och för sig positivt, men de går ju till M, det andra främlingsfientliga partiet.
   Men nu till det positiva, ljuset i det mörkbruna skymningslandet. Våra förståndiga kvinnor attraheras inte av SD. Att det alltid ska till en kvinna för att det skall bli ordning på torpet (förutom den intelligenta 08-an som fick sparken)

   • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

    Ja du Leif. Vad ska man tro i denna värld som nu visar sig?
    Men ett är säkert.
    Hela tiden ställer dessa människor svaga grupper mot varandra; Invandrare, socialbidragstagare, tiggare…..you name it. Men då eliten skor sig håller man käften för det verkar vara en naturlag och den starkes rätt. Ja menar, va fan får jag för pengarna…..?
    Och sist det du skriver om kvinnorna.
    Jo. De verkar ha betydligt mer innanför pannbenet än testosteronstinna, arga och oförrättade män.
    Ha det gott!

 3. Magnus Johansson

  Skratt! Uppenbarligen är det inte nazism folk tänker på när de röstar på SD. Eller hur? Jag tror inte SD är ett större parti än ca: 10% men maktens nonsalanta hållning mot folket/väljarna skapar underlag för SD. SDs politik överlag är inte förenligt med varken finanspolitik, miljöpolik osv. Vill man stävja SDs framfart så ska man börja lyssna på folket och kanske även lyssna på nationalekonomer. Men du kanske har problem med ordet NATIONAL, vad vet jag. Skratt på dig din gaphals till pajas!

 4. Magnus Johansson (inläggsförfattare)

  Hå hå jaja vilka lustigkurrar det finns. Tur att du bevisar vilken kniv du är…

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Och i tider där SD-politiker ställer sig i talarstolen på landsdagarna och mäter huruvida muslimer är mänskliga länkar du ”Jan” (Olle, Kalle, Svenne, Nisse eller vad ni anonyma stackars troll tar till) till en obskyr högerextrem trollmor inom ”alternativmedia”och anser dig bevisa……………..ja vadå?
   Bemöda dig inte att svara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.