Läxhjälp till ALLA

Jag har starkt kritiserat den förra borgerliga regeringen och deras läxhjälp via RUT-avdragen. Läxhjälp är bra, men det ska inte vara plånboken som styr. Typisk borgarpolitik och en viktig ideologisk skillnad gentemot Socialdemokraterna.

”Elevers möjlighet att få hjälp med läxor ska inte vara beroende av föräldrarnas betalningsförmåga. Regeringen vill att alla elever i samtliga årskurser i grundskolan, grundsärskolan, sameskolan och specialskolan ska kunna erbjudas hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie undervisningstid.”

Idag blev det klart med ett regeringsbeslut från de röd/gröna som ska ge läxhjälp till ALLA oavsett inkomst. BRA!

 

Etiketter:

6 kommentarer

 1. edor abramsson

  Verkligen bra. Det började bli rent ut sagt för jäkligt med skolan i den förra regeringen. Ja inte bara det, nästan en samhällskollaps över lag. Skolan var definitivt en sådan.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Edor!
   Jag kan inte annat än hålla med.
   Och detta är inte ”mycket”, men jag tycker att det kommit en del reformer på senaste tiden (bl.a glasögonreformen för barn) som jag tycker visar på ”rätt tänk” bland de rödgröna. Man får hålla i åminnelse att det är en svag minoritetsregering vi har att göra med.
   Ha det gott!

 2. Edor Abrahamsson

  Som du kanske ser i mitt förra inlägg har jag stavat mitt efternamn fel med ett uteglömt ”h” 🙂

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Det tänkte jag faktiskt inte på. Ska erkänna att jag brukar ha vissa problem med er Abram och Abrahamsöner…
   Ha det!

 3. Ann-Sofie Gavelin

  Hej Magnus,
  Äntligen säger jag. Jag blir verkligen glad! Tänk om det hade funnits när min dotter gick i skolan. Då kanske hon hade fått lära sig läsa och slippa allt detta elände. Och jag hade inte behövt kämpa på och bli utmattad. Att ta studenten utan att ha lärt sig läsa är ingen höjdare för framtiden!
  Hoppas att Vilhelmina kommun lägger sig i framkanten och söker stödet och hjälper våra ungdomar, så att de slipper kämpa som vi.
  Och en tung sten faller från mitt hjärta.
  Ty det är ingen kamp, som någon kan ha någon nytta av.
  Lycka till!

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Ann-Sofie!
   Tack för din kommentar. Nu befinner jag mig i fjället och kommentaren blir därefter. Over and out!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.