Påskrapport, Kultsjödalen

Så var då påsken avklarad och jag tänkte mig en liten rapport från vår dalgång.

Vädret har blandat och getts under alla dagar av påskhelgen. Man kan säga att det började mer åt moll, men avslutades nu annandag påsk i dur. Från regn ena dagen till strålande solsken idag. I förrgår blåste det en hel del, på snudd till storm.

Trots detta rapporteras det om rekordpublik på våra bägge fisketävlingar i dalgången. Först ut var nappet på Rufsenviken mittemot Lövberg på påskafton för att sedan på påskdagen bli på Marssjön.

Snöskotrar har surrat i parti och minut, men jag måste säga att detta till trots verkar Saxnäs spår i det stora hela hålla skidspår och skoterleder i hyfsat skick. Trots stor belastning och att vädergudarna jobbat mot dem.

Jag skrev för någon månad sedan om ett antal marodörer som kört snöskoter på förbudsområden och enligt uppgift fick bl.a sju av dem böta i snitt 20 000 :- var. Känns som att man kan göra något roligare för dessa pengar, men det blir ett gott tillskott till statskassan. Vi andra tackar för bidraget: Tack, tack!

Anläggningarna har gått för högtryck och på påskafton var jag förbi både MML och dansen på Saxnäsgården. Full fart med mycket folk.

Satt en stund utanför min morbror nere vid landsvägen och det gick mycken trafik efetr vägen och jag önskar alla påskfirare välkommen tillbaka. Hoppas att vår Dalgång varit till belåtenhet. Vi som har turen att fortsätta vara lediga hoppas nu på en fin vecka. Om allt går enligt planerna drar jag ut till fjällstugan för riktig godtemplation.

Ha en fortsatt god påskvecka!

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.