Distriktskongress i Lycksele

I helgen har Socialdemokraterna i Västerbotten distriktskongress i på hotell Lappland i Lycksele.

Från Vilhelmina är nästan 10 personer (varav tre från Kultsjödalen) som åker och vi har med oss en motion ang. statens ansvar för LSS-stöd från Maria Bäckström, Saxnäs som ska upp och manglas. Två interpellationer, en från Ewa Hed Klimpfjäll ang. väg till Norge över Ransarn samt från undertecknad om ansvar och kostnader för de sk. fjällbusslinjerna ska upp och få svar från berörda politiker om vad som händer/inte händer i dessa frågor.

Utöver detta är det ett dryga 60-tal motioner från Västerbottensdistriktet som är ställda och som ska behandlas under dagarna två.

Om jag förstått det hela rätt får vi besök av  Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström som ska hålla tal på kongressen. Kan bli spännande att höra vad han har att säga.

En skillnad mot för förra året är att kongressen håller på två dagar istället för en. Något som upplevedes av många som en fruktansvärt hektisk dag. Vi får se hur denna kongress fortlöper.

Det ska bli kul att träffa partivänner och riktigt bada i politik ett par dagar (låter det riktigt klokt?).

Lite smolk i bägaren är att det lovas fint väder i helgen och uppe i fjällen har vi den absolut bästa tiden kvar av vårvintern. Nåväl. Det blir nog bra.

Ha en trevlig helg så hörs vi till veckan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.