Egenföretagare och Socialdemokrat

Ibland verkar det finns hos en del (främst borgerliga företrädare tycks det mig) någon slags föreställning om att företagande och entreprenörskap skulle höra samman med just borgerlighet och dess partier.

Det ses som ”bättre och finare” än att var en vanlig anställd. Man skapar jobb, jobbar hårdare, ställer upp för varandra och ligger ingen till last. Allra minst samhället. Och den som jobbar ska vara tacksamma och glada över dessa företagare.

Att jag då får tillfälle att läsa denna artikel, som tom handlar om min bror och hans långa bakgrund som egenföretagare och dessutom politiker inom Vilhelminas Socialdemokrater gör att jag känner mig glad och stolt.

Och då jag vidare börjar skärskåda oss Socialdemokrater i Kultsjödalen där tre av fyra i styrelsen är egenföretagare, och flera medlemmar är det, och flera inom Vilhelminas Socialdemokrater är det….

…inser jag att dessa föreställningar man sprider är inte annat än floskler.

Och JA. Det behövs fler entreprenörer som skapar jobb, men det behövs även en arbetskraft som ska utföra jobben och ALLA behövs i detta spel om vi ska få vårt samhälle att gå ihop. Vi är trots allt beroende av varandra.

Så ser jag det.

 

3 kommentarer

 1. Eva

  Det är nästan så jag skäms,men i min gröna ungdom så tänkte jag så. Jag var absolut ingen politiker kan man säga så här i klokhetens ljus,så det får väl ursäkta lite,allt var svart/vitt den gången antingen eller. Senare i livet förstod jag att och ha meningars mod krever också och ha respekt för andras meningar! Klart att vi må ha entreprenörer som skapar jobb,och det är väl om något en god socialdemokratisk tanke. Din bror är ju absolut ett gott eksempel! Ha en god dag i Kultsjödalen!

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Eva och tack för det!
   Vi har det alldeles underbart i Kultsjödalen just nu!
   Solen har kommit en bit väg upp. Vaken där jag har mitt nät utanför Fårnäsudden likaså och fisket är lika strålande som den uppåtgående solen.
   ”Tyvärr” ska jag jobba idag, men det är onsdag vilket innebär att vi på skolan i Saxnäs får börja dagen med att HELA skolan från de minsta i Fk till år 9 startar dagen med ett gemensamt utepass (30 min) med lekar och samarbetsövningar. Det brukar gå som en dans i vanliga fall, men med detta väder…. 🙂
   Ha det gott i norr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.