Precis som vanligt!

Nu i dagarna har regeringens vårbudget kommit, med bl.a satsningar (10 miljarder) på välfärden. Andra områden man prioriterar kan du läsa här .Men efter regeringen duggar sedan skuggbudgetarna tätt från de borgerliga och börjar dimpa ned med jämna mellanrum. Några axplock:

* Att göra oanmälda hembesök för att kontrollera de som får försörjningsstöd (socialbidrag) går bra i moderaternas Sverige, men då det gäller att jaga miljonärer som skattefuskar utomlands då lyser förslagen med sin frånvaro

* Centerpartiet vill sänka taket på A-kassan. Höjning av avdragsrätten för ROT och RUT från 25 till 75 000 kr.

* Kristdemokraterna vill sänka kostnaderna för företagen att nyanställa. Vad det skulle innebära vet jag inte, men jag skulle tro att det är samma gamla visa som ska belasta de arbetslösa med ”enkla jobb” och ”sänkta trösklar”.

* Och Liberalerna vill satsa mer pengar på försvaret.

* Sverigedemokraterna hittar jag inget på men jag gissar: Skär på invandringen så löser sig allt.

Lite olika prioriteringar från de borgerliga partierna, men ett har de dock gemensamt: har du låga inkomster, eller tillhör dem som inte lever så fett så har du inget att hämta från de borgerligas budgetförslag.

Allt är precis som vanligt med andra ord.

Nu ska här firas Valborg och Saxnäs är inget undantag. Regnet har duggat igår och imorse, men snön ligger kvar och sol är lovat från SMHI, vad nu det kan vara värt………..

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.